Entoni Gordon (©Reuters)
Entoni Gordon (©Reuters)

Čelsi i dalje luduje: Ponuda za Evertonovog napadača koji je dao četiri gola na 51 meču – 47.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 02:54

Plavci žele mladog Engleza Entonija Gordona

Čelsi je veoma aktivan ovog leta. Iako je prošlo već dva kola u Premijer ligi, Plavci u finišu pijace žele da se pojačaju. Pikirali su talentovano krilo iz Evertona, Entonija Gordona, koji ima samo 21 godinu.

Skaj Sports je javio da je prvobitna ponuda upućena na Gudison - 40.000.000 funti, odnosno nešto više od 47.000.000 evra. Zasad, Karamele tvrde pazar, kažu da talentovani ofanzivac nije na prodaju, ali isti mediji spekuliše da bi Everton bio spreman za razgovore ako bi ponuda glasila 50.000.000 funti.

Izabrane vesti

Gordon je bio na meti Totenhema ovog leta. Pevci su ga hteli u paketu sa Brazilcem Rišarlisonom, ali tim iz Liverpula nije bio spreman da se odrekne mladog Engleza. Takođe, i Njukasl ga je hteo, ali nije bio zvanične ponude.

Englez je ove sezone uzdanica menadžera Frenka Lamparda. U prva dva kola je igrao „lažnu devetku“ zbog povrede kolena Dominika Kalverta Luina. On je na 51 utakmici u dresu Karamela postigao četiri gola. Skroman učinak.

On je dobar dribler i veoma je brz. Po meni, to je mnogo novca za nekog ko je odigrao 51 utakmicu“, rekao je komentator Skaj Sportsa Grem Sunes.

21.00: (1,20) Liverpul (7,75) Kristal Palas (16,0)

Slično mišljenja je i Džejmi Karager, nekadašnji as Liverula.

To je mnogo novca za mladog igrača koji tek dolazi na scenu, ali ne vidim kako bi Everton to mogao da prihvati. Pozicija u kojoj se trenutno nalaze je loša, nedostaju mu igrači u napadu. On je jedina velika nada za klub. Navijači nisu gluvi u Evertonu. Izgubili su prve dve utakmice i znaju da ih čeka teška sezona. Treba im napadači, pa mislim da nema šanse da ga puste. Pogotovo što je on lokalni momak, on je taj na koga navijači vole, zbog koga dolaze, s kim se poistovećuju“, smatra Karager.

Gordon je dete Mersisajda. Zanimljivo, počeo je u mlađim kategorijama Liverpula. Na Enfildu je bio pet godina, a od 2017. je na Gudisonu. Prošle godine je bio na pozajmici u Prestonu, a trenutno je mladi reprezentativac Albiona.

Čelsi je prethodne nedelje platio Brajtonu za Marka Kukurelju čak 73.000.000 evra, juri Frenkija de Jonga iz Barselone za koga su spremni da plate više od 80.000.000, a oko 100.000.000 bi mogao da bude transfer štopera Lester Veslija Fofane. Lisice zasad odbijaju sve nalete Plavaca, ali videćmo da li će uspeti do kraja letnje pijaca da zadrže stuba odbrane.

OVDE pročitajte šta se dešavalo na uzavreloj transfer pijaci u nedelju, 14. avgusta.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------


tagovi

Entoni GordonEvertonLetnji prelazni rok 2022Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara