Ašraf Hakimi (Foto: AFP)
Ašraf Hakimi (Foto: AFP)

Čelsi izjednačio ponudu Pari Sen Žermena za Hakimija

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 17:07

Inter se nada da bi u posao mogao da uključi Emersona Palmierija ili Andreasa Kristensena

Finansijska situacija na Đuzepe Meaci daleko je od idealne. Inter će morati da prodaje najvrednije deliće šampionskog mozaika kako bi stabilizovao stanje u kasi, a ako je suditi na osnovu pisanja italijanskih medija, "žrtveno jagnje" biće Ašraf Hakimi. Nezadovoljan izdanjima Alesandra Florencija, Pari Sen Žermen se odmah stvorio kraj Interovog izloga i za marokanskog desnog beka ponudio 60.000.000 evra. Međutim, kako piše italijanski Skaj licitaciji se pridružio Čelsi i za početak izjednačio ponudu pariskog kluba.

Neće to ni jednima ni drugima biti dovoljno kako bi Hakimija odveli iz Milana samo godinu dana nakon što je stigao u klub, Inter je na 22-godišnjeg fudbalera nalepio cenu od 80.000.000 evra, ali je, ističe pomenuti izvor, otvoreniji za saradnju sa londonskim klubom.

Izabrane vesti

Naime, Inter je zainteresovan za dvojicu defanzivaca Čelsija, Emersona Palmierija i Andreasa Kristensena, s tim da bi Nerazuri da pozajme italijanskog levog beka, dok bi aktuelni prvak Evrope najradije prodao nekadašnjeg igrača Rome.

Formacija sa dva ofanzivna beka koju forsira Tomas Tuhel, slična onoj u kojoj je igrao u Interu, idealno odgovora Hakimiju, koji je prvenstveno poznat po svojim napadačkim karakteristikama, što je i potvrdio sa sedam golova i deset asistencija u nedavno završenoj sezoni. Istina, londonski klub na Hakimijevoj poziciji ima i Risa Džejmsa, ali je izdanak Čelsijeve akademije u finišu sezone nekoliko utakmica u formaciji sa trojicom centralnih defanzivaca odigrao na poziciji desnog štopera, pa nemački stručnjak ne bi imao problem da obojici obezbedi mesto u startnoj postavi.

A ako u istoj zamislimo i Elinga Halanda po kojeg su već krenuli... Pred navijačima Čelsija je uzbudljiv prelazni rok.


tagovi

Ašraf Hakimi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara