Entoni Gordon (©Reuters)
Entoni Gordon (©Reuters)

Čelsi ne odustaje od svoje (lude) zamisli: Ponuda za Entonija Gordona povećana na 71.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 11:04

Mladi napadač Evertona i dalje želja londonskih Plavaca

Preko 200.000.000 evra potrošio je Čelsi u tekućem prelaznom roku, ali se novi gazda Tod Boli ne zaustavlja.

Posle, po mnogima, preplaćenog transfera Marka Kukurelje (65.000.000 fiksno plus 8.000.000 kroz bonuse), Plavci su uporni u nameri da dovedu 21-godišnjeg napadača Evertona, Entonija Gordona. Ništa sporno, s obzirom da je reč o perspektivnom fudbaleru, ali da li je baš realna vrednost 71.000.000 evra za igrača koji ima tek jednu kompletnu sezonu u Premijer ligi i četiri gola u 51 nastupu za seniorski tim Karamela?

Izabrane vesti

Naime, Skaj sport piše da je Čelsi na taj iznos (60.000.000 funti) povisio svoju ponudu, pošto je prvobitnih 47.000.000 evra bilo odbijeno pod izgovorom da Gordon nije na prodaju.

Krilnog napadača rodom iz Liverpula, u kom je i počeo da trenira fudbal u Evertonu, ovog leta želeli su još Njukasl i Totenhem, ali Svrake nisu poslale konkretnu ponudu, dok Pevcima nije prošla ideja da ga dobiju u paketu sa Rišarlisonom. Hoće li Čelsi uspeti da ga dovede? Za ponuđeni iznos, ne bi trebalo na Gudisonu previše da tvrde pazar...

Visoka ponuda donekle je posledica histerične potrage za napadačem, pošto se kraj prelaznog roka (1. septembar) značajno približio, a Čelsi je u sezonu ušao bez klasičnog golgetera. Prošlog vikenda protiv Lidsa u napadu su igrali Rahim Sterling i Kai Haverc, što nije predstavljalo poseban problem odbrani rivala. Lids je slavio sa 3:0, a od 14 pokušaja Čelsijevih fudbalera, samo tri lopte išle su u okvir gola.

O problemu s efikasnošću pričao je Tomas Tuhel posle meča, ali možda je trebalo bolje da promisli kada je pustio Romelua Lukakua da se vrati u Inter i Tima Vernera da pređe u RB Lajpcig. Barem bi njihov ostanak bio jeftinija varijanta po klub, jer veliko je pitanje da li igrač sa iskustvom od jedne sezone na velikoj sceni i statistike slabije od aktuelnih raspoloživih snaga u napadu može da bude "instant" rešenje za Čelsijeve probleme.


tagovi

ČelsiEvertonEntoni GordonLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara