(©Reuters)
(©Reuters)

Čelsi odustao od Superlige, rizikuje sa Ligom šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.04.21. | 23:10

Razočaravajućih 0:0 na Stamford Bridžu, Plavci u finišu greškama “molili“ Brajton za kaznu

Nije bilo lako fudbalerima Čelsija da igraju večeras protiv Brajtona. Pored toga što su gosti grizli za svaku loptu jer se nalaze u borbi za opstanak, Plavce je dočekala neprijatnost ispred njihovog stadiona, kada je put klupskom autobusu blokiralo više stotina nezadovoljnih navijača. Razlog protesta je dobro poznat - odluka londonskog kluba da zajedno sa još 11 drugih osnuje Superligu Evrope, takmičenje polu-zatvorenog tipa i samo za bogate klubove.

Utakmica je kasnila 15 minuta, a tim Tomasa Tuhela na teren je izašao "vezanih nogu". Da li zbog pritiska, da li zbog disciplinovane odbrane rivala - verovatno oba - tek, fudbaleri Čelsija nisu ličili na tim koji se bori za mesto u Ligi šampiona. Da, dobro ste pročitali - za Ligu šampiona, pošto je Čelsi u međuvremenu odustao od Superlige.

Izabrane vesti

Međutim, umesto da pobedom bar na 48 sati preskoči trećeplasirani Lester, stekne dva boda više od Vest Hema, četiri u odnosu na šestoplasirani Liverpul, Čelsi je u saradnji sa Galebovima pretvorio veći deo utakmice u festival dosade. A onda greškama pred svojim šesnaestercem molio molio rivala da ga kazni. Na kraju je preživeo uz dosta sreće - 0:0.

Gosti su rivalu dozvolili samo jednu ozbiljniju priliku. Imao ju je Kai Haverc u 21. minutu, ali je šutirao pravo u golmana Roberta Sančeza. Ni u pauzi između dva dela nisu se trgli domaći fudbaleri. Vratili su se na teren isto kao što su izgledali pre odlaska na odmor. Čekao je Tuhel sa izmenama do 67. minuta, kada je uveo Hadsona-Odoija i Tima Vernera umesto Markosa Alonsa i Haverca. Nisu doneli željenu promenu.

Čelsi je do večeras u Premijer ligi primio šest golova iz direktnih grešaka. U 77. minutu mogla je da ih obezglavi sedma u režiji Kurta Zume. Gosti su mu presingom oduzeli loptu, ali je Adam Lalana neprecizno gađao levom nogom. Samo stotinak sekundi kasnije lošim primerom saigrača krenuo je Žoržinjo. Još jedna poklonjena lopta, Velbekov divan udarac otvorenim stopalom, ali je okvir gola rekao "ne" vođstvu Brajtona. Akcija se nastavila, Velbek je blokiran par sekundi kasnije, a potom je Kepa zaustavio Lalanu.

I pored toga što nisu šokirali domaćina, fudbaleri Brajtona napravili su junački podvig i udaljili se na sedam bodova od zone ispadanja.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Everton - Totenhem 2:2 (1:1)

/Sigurdson 31 penal, 62 – Kejn 27, 69/

Subota

Njukasl - Vest Hem 3:2 (2:0)

/Diop 36 ag, Žoelinton 41, Vilok 82 - Diop 73, Lingard 80 pen/

Vulverhempton - Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Vilijan Žoze 59/

Nedelja

Arsenal – Fulam 1:1 (0:0)

/Nketija 90+1 – Madža 59 pen/

Mančester Junajted - Barnli 3:1 (0:0)

/Grinvud 48, 84, Kavani 90+3 - Tarkovski 50/

Ponedeljak

Lids - Liverpul 1:1 (0:1)

/Ljorente 87 - Mane/

Utorak

Čelsi - Brajton 0:0

Sreda

21.15: (8,50) Aston Vila (4,50) Mančester Siti (1,40)

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (6,00)

Odloženo

Sautempton – Kristal Palas

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara