Alonso i Obamejan (Foto: Reuters)
Alonso i Obamejan (Foto: Reuters)

Čelsi predložio Barsi trampu: Alonso plus 18.000.000 evra za Obamejana

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 23:32

Na prvi pogled "win-win" situacija, ali...

Do sada su ratovali na fudbalskom tržištu, otimali jedni drugima pojačanja (Žil Kunde, Rafinja, Kalidu Kulibali), ali bi u finišu prelaznog roka Barselona i Čelsi mogli da zakopaju ratne sekire, jer i jedni i drugi su pikirali fudbalere iz suprotnog tabora. Čelsi bi da sa Nou Kampa dovede Pjer Emerika Obamejana, Barselona sa Stamford Bridža Markosa Alonsa.

Dugo već Katalonci "love" španskog beka, hteli su u paketu i Sezara Aspilikuetu, ali je vlasnik Plavaca Tod Boli odbijao ponude. Ipak, u Londonu su se, tvrdi Atletik, dosetili da Barseloni predlože trampu – mi vama Alonsa i 18.000.000 evra, vi nama Obamejana.

Izabrane vesti

Međutim, Barselona bi radije da uzme samo novac, i to okruglo 30.000.000 evra, jer u ovom trenutku ne može da registruje ni Žila Kundea kojeg je dovela pre tri nedelje, a kamoli da gomila pojačanja. Tek kada registruje Francuza, katalonski klub će se okrenuti ka Alonsu i novom desnom beku (aktuelna priča oko Huana Fojta).

Obamejan je s druge strane zagrejan za povratak za Ostrvo, iako je isprva bio rešen da ostane na Nou Kampu. Navodno, Gabonac se u toku noći sastao sa čelnicima španskog kluba kako bi razgovarao o potencijalnom transferu u Čelsi sa kojim je još pre nekoliko dana dogovorio lične uslove.

Dakle, sada je sve na klubovima. Ili će Barselona popustiti i smanjiti zahtev ili će se Čelsi isprsiti i za 33-godišnjeg napadača izdvojiti 30.000.000 evra i dovesti Tomasu Tuhelu centralnog napadača pošto nakon odlazaka Tima Vernera i Romelua Lukakua nema klasičnu "devetku".


tagovi

Pjer Emerik ObamejanMarkos AlonsoLetnji prelazni rok 2022BarselonaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara