Marina Granovskaja sa Petrom Čehom (©Reuters)
Marina Granovskaja sa Petrom Čehom (©Reuters)

Čelsijev remont: Granovskaja ide, sportski direktor Atletika rešava požar na Stamfordu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.22. | 13:12

Andrea Berta navodno prvi pik Uprave londonskog kluba. Brojna pitanja treba hitno rešiti

Tomas Tuhel je osvojio Ligu šampiona i mada su Mančester Siti i Liverpul dominantni u Premijer ligi opšti utisak je da je Čelsi u usponu. Međutim, sve bi moglo da se sruši nakon što je Roman Abramovič primoran da proda klub, pod uslovom da novi vlasnici ne uspeju da nađu prave ljude da im vode posao. Jer sa Stamford Bridža ide i Marina Granovskaja, Romanova desna ruka i žena koja je poslednjih godina vodila sve pregovore.

Negde je to bilo i očekivano, pa navijači s nestrpljenjem čekaju da vide ko će je zameniti, odnosno preuzeti ulogu sportskog direktora, zaduženog za pojačanja. I prema prvim informacijama, a plasirao ih je nemački Šport Bild, inače vrlo dobro obavešten čak i kada su pitanju transfer dešavanja van Bundeslige, Čelsijev favorit je Andrea Berta, Italijan koji trenutno radi u Atletiku.

Izabrane vesti

Berta je u Madrid doveo igrače kakvi su Radamel Falkao ili Antoan Grizman i Jan Oblak. Pre toga je radio u Parmi i Đenovi.

U Čelsiju i te kako ima posla nakon što je američki tajkun Tod Boli kupio klub za oko 5.000.000.000 evra. Tomas Tuhel je čak i javno tražio da Granovskaja ostane barem dok se novi vlasnici ne snađu. Klima je ipak takva da se Rusi baš i ne osećaju voljenima u Londonu, pa su mediji već spominjali da je Granovskaja zaradila 20.000.000 funti od Česijeve prodaje.

Činjenica je ipak da je ona znala da vodi posao, a na Stamfordu treba rešiti neka goruća pitanja. Andreas Kristensen ide u Barselonu kao slobodan igrač, Antonio Ridiger će, takođe bez obeštećenja, u madridski Real. Spekuliše se da nazad u Španiju žele i Cezar Aspilikueta i Markos Alonso. Romelu Lukaku nije zadovoljan i želi da ode, ni Hakim Zijeh nije preko potreban.

S druge strane, prvo pojačanje u Bolijevoj eri bi mogao da bude štoper Sevilje Žil Kunde, pominje se da su na meti i Lajpcigov Joško Gvardiol, te Pau Tores iz Viljareala. Na krilnim pozicijama želje su Rahim Sterling iz Mančester Sitija i Barsin Usman Dembele. Tuhelova želja je navodno Atletikov centralni bek Hose Himenez.

Para ima. Milijarde su u pitanju.



tagovi

Marina GranovskajaLetnji prelazni rok 2022Andrea Berta

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara