Hakim Zijeh (Foto: Reuters)
Hakim Zijeh (Foto: Reuters)

Čelsijeva šestica na premijeri: Drinkvoter u 11, het-trik Zijeha, nameću se Abraham i Broha (FOTO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.07.21. | 15:29

Četa Tomasa Tuhela odmerila snage sa Piterborom i slavila ubedljivo i bez nekih od najboljih igrača

Aktuelni šampion Evrope je odigrao prvu utakmicu na pripremama za nastupajuću sezonu. Protivnik je bio povratnik u Čempionšip - Piterboro, a susret je okončan ubedljivim trijumfom Plavaca, iako je Tomas Tuhel igrao sa dve različite postave - 6:1.

O razlici u kvalitetu između ovih ekipa ne treba govoriti, kao ni o značaju konačnog rezultata. Ipak, imao je Tuhel prilike da testira mlade snage, nekolicina je ostavila dobar utisak, a interesantno je da se u startnoj postavi našao i zaboravljeni Deni Drinkvoter.

Izabrane vesti

Engleski vezista je svojevremeno plaćen oko 35.000.000 evra, malo je reći da su Plavci napravili izuzetno lošu procenu. Selio se bivši igrač Lestera na pozajmice, igrao u Barnliju, Aston Vili i Kasimpaši, ali ni tamo nije uspevao da ostavi ništa bolji utisak. Ima još godinu dana ugovora, a klub ne želi potpuno da ga odstrani, pa će možda pokušati da ga koliko toliko vrati u formu i pronađe mu novi angažman tokom leta.

Bilo kako bilo, Tuhel je ostao veran sistemu 3-4-2-1, iako mu je nedostajao veliki broj prvotimaca. Golmani Eduar Mendi i Kepa Arizabalaga već neko vreme treniraju sa timom, ali su večeras ostali po strani, kako bi šansu da se dokažu dobili mladi Džejmi Kaming i Lukas Bergstrom.

Pripreme sa Plavcima je počeo i talentovani Malag Sar, koji je minulu sezonu proveo na pozajmici u Portu. On je trebalo da putuje sa reprezentacijom Francuske na predstojeće Olimpijske igre, ali je na kraju uklonjen sa spiska, te se posvetio obavezama u klubu.

U prvom poluvremenu je postava Čelsija u pomenutoj formaciji izgledala ovako: Kaming - Džejk Klark-Solter, Trevou Šaloba, Malang Sar - Davide Zapakosta, Deni Drinkvoter, Ros Barkli, Markos Alonso - Kristijan Pulišić, Kalum Hadson Odoi - Temi Abraham.

Dobio je Čelsi prvo poluvreme sa 2:0, a u strelce su se upisali Abraham i Pulišić. Pokazao je engleski fudbaler da nije zaboravio da postiže golove, iako je tokom poslednja tri meseca minule sezone odigrao svega 17 minuta. Spekuliše se po engleskoj štampi da bi mogao i da napusti klub, s obzirom da je od dolaska Tuhela na klupu Plavaca u drugom planu. Pulišić je do pogotka došao tako što je najpre iznudio penal, a onda ga precizno izveo.

U nastavku je nemački stručnjak u potpunosti promenio postavu, a šou je ukrao Marokanac Hakim Zijeh. Odigrao je impresivno poluvremen i postigao čak tri pogotka, te je tako najavio bolje dane na Stamford Bridžu. U sezoni za nama je upisao samo 21 nastup u startnoj psotavi i postigažo šest pogodaka, mada su pojedini bili od velike važnosti (protiv Atletika u Ligi šampiona i Mančester Sitija u FA kupu i Premijer ligi).

U listu strelaca se u nastavku upisao i talentovani Armando Broha, koji je minule sezone igrao na pozajmici u Vitezeu. Ostavio je solidan utisak, upisao i jednu asistenciju, pa se sve više nameće Tuhelu kao potencijalna zamena za Olivijea Žirua, koji je danas napustio klub i preselio se u Milan. Pitanje je samo da li bi za 19-godišnjeg napadača bilo dobro da bude treća opcija, jer su mu minutaža i kontinuitet jako biti u ovom trenutku karijere, kako bi nastavio da napreduje.

U drugom delu su na terenu bili i Matsen, Galager, Bejker i Baba Rahman, koji je takođe ubeležio jednu asistenciju.



tagovi

ČelsiHakim ZijehTami EjbrahamDani DrinkvoterRos BarkliMarkos Alonso

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara