Komentari na vest

Cigla po cigla... Koliko je koštalo da se izgradi jedan od najboljih timova Evrope?

T

Tik0

pre oko 3 godine

Lajpcig radi sjajan posao i odusevljen sam kad se poverenje da mladom coveku, bez skepticnih komentara, ako ima znanje, sto da ne. Sto se derbija tice, realno povreda Levandovskog je zakuvala stvari i digla euforiju pred derbi, ko bi sumnjao u laganu titulu Bajerna da se on nije povredio.
R

Razum i logika

pre oko 3 godine

nemci ih ne vole jer imaju "vlasnika". isti problem ima i vlasnik herte. Lajpcig ne moze biti plastika jer kupuju mlade, neafirmisane igrace i prodaju ih posle za preozbiljan novac. keitu su prodali za 70 milina, stoperski tandem ce za oko 80, verner je otisao za 50... uz to ostvaruju zavidne rezultate. lajpcig je simpatican grad, lep za mlade pa i to privlaci igrace. a i red bull grupa radi nesto slicno sitiju, imaju klub na svakom kontinentu, imaju klubove i Brazilu, SAD, Cile, Austrija, mislim i u Australiji... cime skupljaju tal
B

BrziDelija

pre oko 3 godine

Hofenhajm si zaboravio, Lajpcig im je preoteo titulu najomrazenijeg kluba po ulasku u Bundesligu :D
P

PedjaPFCCCC

pre oko 3 godine

Leipzig ima igrace koji godinama igraju za njih: POULSEN, ORBAN, KLOSTERMANN, HALSTENBERG, FORSBERG, GULACSI, SABITZER. Oni imaju Plan, Nemci su to, imaju Red Bull Salzburg koji svake godine im daje igrace(prodaje) A Salzburg ima Lieferung koji su u drugo Ligi Austrijskoj i ciji su igraci inace Salzburga i maltene nesto kao Teleoptik Partizan. Lieferung kida u drugo Ligi nema Licncu za prvu i ne sme da igra u prvoj Lizi. Salzburg je Filijala za Leipzig uz to Red Bull i Mataschitz imaju dosta para. I naj Bitninja stvar je da Leipzig uzima mlade igrace, igraju kod njih drze ih kolko mogu ako neko odskoci prodaju ga za lepe pare,ali tako nesto je i u Salzburg eto na primer Haaland nisu mogli da ga drze. Pogledaj te samo ko je sve igrao u Salzburu:Mane, Upamecano, Haaland, Minamino, Keita, Dominik Szoboszlai, Dabbur, Haidara i td. Salzburg Leipzig i Redbull rade odlican posao. Uz pomoc Salzburga, Austrija je dobro dobro dobro oja ala u Fudbal a pre toga ista nije bila od Jermenije, Mazasgana i Azerbedzana A uz to Salzburg iNemackoj.
R

RealNo1

pre oko 3 godine

Razlika izmedju Lajpciga i plasticnih Sitija i PSZ je u tome sto oni ni jedno trenutka nisu dali 70-80 miliona ili vise za jednog igraca, vec kupuju mlade, talentovane igrace i na njima zaradjuju novac.
9

951357

pre oko 3 godine

Ja ne znam zašto se uopšte Red Bul ekipa pominje u kontekstu plastike? Jeste, firma ima para, ali oni nikad nisu upumpavali stotine miliona, već su gradili tim i iz poslednje stigli do prve lige pa i do LŠ, nikad nisu preplaćivali igrače, razvijali su talente, potpuno zdrava priča. Za razliku od Sitija i PSGa koji su spiskali milijadru i kusur kupujući sve što liči na dobrog igrača. Cela priča oko Red Bulovih klubova je na veoma zdravim osnovama, onako kako i treba. Klubovi, razvojni klubovi, skauting, razvoj igrača, dobri treneri i menadžeri, dobra transfer politika, sve na mestu. Pitanje je samo još koliko će moći tako, jer će početi i njima da dižu cene, ali za sada odlično izgleda.