Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Čivas juri dva od dva u Kupu za Meksiko

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 23:01

Tim Veljka Paunovića dočekuje Santos Lagunu u prijateljskom meksičkom turniru

Gvadalahara se noćas vraća na teren i to će učiniti ponovo kao domaćin protiv Santos Lagune u meču 3. kola Grupe B Skaj kupa, odnosno, pripremnog turnira za start Klausure (04.00).

Dolazak Veljka Paunovića na kormilo Čivasa, jednog od najuspešnijih meksičkih timova, doveo je do niza promena u metodologiji rada i razumevanju fudbala unutar kluba, pa se svi igrači trude da što brže usvoje fudbalsku ideju kako bi se na najbolji način suočili sa predstojećim početkom šampionata.

Izabrane vesti

Nekadašnji selektor zlatnih Orlića sa Novog Zelanda, a potom i stratega Čikaga i Redinga, preuzeo je Gvadalaharu početkom novembra i od tada je odigrao nekoliko pripremnih susreta.

04.00: (2,50) Gvadalahara (3,50) Santos Laguna (2,50)

Paunović je debitovao autoritativnom pobedom nad Kajmanesom de Kolimom od 7:0 i potom savladao Nekaksu sa 2:0 pred put u Španiju, a tamo je trijumfovao sa 1:0 nad Hetafeom u Madridu i doživeo poraz od 2:0 protiv Atletika u Bilbau.

U poslednjem duelu Gvadalahara je dominirala protiv Mazatlana u 1. kolu aktuelnog turnira, ali je slavila samo sa 1:0 pogotkom Luisa Fernanda Puentea u drugom minutu sudijske nadoknade.

S druge strane, Santos Laguna stiže na megdan pošto je na istoj sceni remizirala bez pogodaka sa Atlasom prošlog ponedeljka.

Čivas je neporažen na pet proteklih međusobnih susreta sa Santos Lagunom, ali su, tradicionalno, Jezeraši uspešniji sa 23 slavlja na 48 sukoba sa Gvadalaharom.

KUP ZA MESKIKO, PRIJATELJSKI TURNIR - 2. KOLO

Grupa B

Utorak

02.00: (1,65) Klub Amerika (3,90) Toluka (4,30)

04.00: (2,50) Gvadalahara (3,50) Santos Laguna (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Čivas GvadalaharaVeljko PaunovićSantos LagunaMeksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara