Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Čivas prvi put sa Paunovićem pred domaćom publikom

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.01.23. | 23:03

Gvadalahara dočekuje Toluku, a domaća publika će imati priliku da pozdravi srpskog kormilara

Posle dva uzastopna gostovanja, vreme je da se Čivas Veljka Paunovića prvi put u Novoj godini predstavi pred domaćoj publici. U noći imeđu subote i nedelje sa početkom od 04.05 po srednjevropskom vremenu na stadionu Akron, kao gost dolazi Toluka, inače finalista prošlog turnira Apertura 2022 i tim koji je odigrao samo jednu utakmicu, pošto je duel prvog kola, koji je takođe trebalo da se igra u Gvadalahari protiv Atlasa, odložen zbog lošeg stanja terena na stadionu Halisko.

Debi na domaćem terenu u sklopu 3. kola Klausure za Čivas će početi bez Aleksisa Vege, jedinog igrača koji je postigao gol u ovom delu sezone, a koji je doživeo težu povredu na prethodnom meču i gostovanju San Luisu. On je već operisan i po prognozama van terena će biti najmanje dva meseca, tako da će Koze morati da dobrim delom turnira igraju bez jednog od najboljih igrača.

Izabrane vesti

Paunovićeva Gvadalahara se predstavlja na domaćem terenu, pošto je dodala četiri poena sa dva gostovanja. Počeli su godinu tako što su pobedili Rajadose iz Montereja sa 1:0, a kasnije remizirali sa već pomenutim Atletiko San Luisom u meču bez golova. Sada je vreme da zaigraju kod kuće, ali ne u najjačem sastavu, pošto su pored Aleksisa Vege, koji nosi ofanzivu, na duže izgubili i Antonija Brisenja, koji će takođe biti van terena zbog povrede.

Iz tog razloga, Paunović je primoran da povlači teške taktičke poteze i zato će Viktor Guzman dobiti prvu šansu sa timom iz Gvadalahare, isto će se desiti i sa Danijelom Riosom, još jednim od novih lica. Za ovaj duel, takođe u opticaju za startnu postavu pominju se Alan Mozo i Kristijan Kalderon, kao i povratak Žilberta Sepulvedea. Na mestu povređenog Aleksisa našao bi se Karlos Sisneros, tako da postoji nekoliko modifikacija u potrazi za preko potrebnom pobedom pred domaćom publikom.

04.10: (2,05) Čivas Gvadalahara (3,45) Toluka (3,60)

Gvadalahara dočekuje Toluku posle gostujućeg remija bez golova protiv San Luisa. Uprkos rezultatu, Čivas je dominirao u tom meču sa preko 70% poseda lopte i mnogo stvorenih šansi za gol, od čega su pet udaraca bili direktna pretnja čuvaru mreže Los Atletikosa, Marselu Boroveru. Međutim, ta veza ne opravdava njihov ofanzivni kapacitet koji je u poslednje vreme doveden u pitanje. Nije iznenađujuće da je prosečan broj golova po utakmici za tim samo ispod jednog gola u poslednjih šest utakmica.

Uprkos ovako slaboj efikasnosti, Čivas uspeva da redovno postiže golove u čak osam od poslednjih 10 zvaničnih mečeva, ali ono što se obično dešava je da to nije dovoljno za pobedu. U proteklih šest ligaških utakmica, Čivas je pobedio samo jednom, jednom je remizirao i četiri puta pretrpeo poraz. S druge strane, često prima golove, i to na devet od poslednjih 10 utakmica. Kada nastupa kao domaći sastav Gvadalahara u minulih deset nastupa beleži tri pobede, četiri remija i dva poraza.

Poseta Svetom stadu na stadionu Akron postala je prava glavobolja za Crvene đavole, pošto je format Apertura iz 2012. godine poslednji put bio plodonosan za Toluku u gostima, što je niz za koji se čini da je vreme da se prekine. Tim Markosa Ambriza odigrao je samo jednu utakmicu u 2023. i remizirao 2:2 sa Klub Amerikom u veoma interesantnoj utakmici odigranoj na stadionu Nemesio Diez. Ipak, i to je sjajan rezultat ako se uzme u obzir da su Astečki orlovi jedan od najozbiljnijih konkurenata na titulu zemlji Sombrerosa.

S druge strane, nedavno finale Aperture 2022. koje je ostvarila Toluka, iako je izgubila glomaznim rezultatom 8:2 protiv Pačuke, trebalo bi da joj pruži samopouzdanje u daljem toku turnira. Naravno, statistika za ovaj meč ne ide u prilog Đavolima, koji su u prethodnih 13 gostovanja Gvadalahari prošli bez pobede. Toluka kada gostuje Čivasu obično ne izađe kao pobednik, ili barem tako diktiraju brojke od 2012. godine.

Poslednji okršaj ovih timova završen je remijem bez golova kada su se sastali na Aperturi 2022. Sa druge strane, poslednji pobednik ovog rivalstva bio je Čivas, kada je na ovom istom stadionu 17. oktobra 2021. godine slavio sa 2:0, golovima Sezara Uerte i Ronalda Sisnerosa. Toluka je poslednji put zvanično pobedila 23. avgusta 2020. godine na svom terenu u formatu Apertura, minimalnim rezultatom i golom Dijega Gonzalesa. Crveni đavoli poslednu pobedu u Akronu zabeležili su 15. novembra 2012. Pobedom 2:1, golovima Antonija Riosa i Antonija Sinja.

MEKSIKO 1, KLAUSURA - 3. KOLO

Subota

Mazatlan - Santos Laguna 1:2 (0:1)

/Nauelpan 62 - Bruneta 36, Presijado 79/

Tihuana - Tigres 1:1 (1:0)

/Kanelo 3 - Žinjak 60/

Nedelja

00.05: (1,55) Monterej (4,00) Atletiko San Luis (6,25)

02.10: (1,45) Klub Amerika (4,40) Puebla (7,25)

04.10: (2,05) Čivas Gvadalahara (3,45) Toluka (3,60)

04.10: (2,80) Nekaksa (3,20) Kruz Azul (2,60)

19.00: (2,30) Pumas (3,35) Leon (3,10)

23.55: (2,55) Keretaro (3,15) Atlas (2,85)

Ponedeljak

02.10: (1,60) Pačuka (3,90) Huarez (5,80)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Meksiko 1Čivas GvadalaharaTolukaVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara