Markus Kroše (©Reuters)
Markus Kroše (©Reuters)

Čovek koji će odlučivati o Jovićevoj sudbini - Markus Kroše

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.05.21. | 23:59

Ajntraht izabrao novog sportskog direktora

Fredi Bobić ide u Hertu, a iz kluba po završetku sezone odlazi i njegov saradnik Bruno Hubner. Našao se tako Ajntraht bez sportskog direktora, ali ne zadugo.

Klub iz Frankfurta saopštio je da će na toj poziciji od leta biti angažovan 40-godišnji Markus Kroše, koji stiže iz RB Lajpciga gde je 2019. zamenio čuvenog Ralfa Rangnika.

Izabrane vesti

9. MAJ, 15.30: (1,83) AJNTRAHT (3,60) MAJNC (4,40)

Već na startu u novom klubu čekaju ga teški zadaci. Prvi je da pronađe trenera pošto se Adi Hiter seli u Borusiju Menhengladbah, a drugi je da pregovara sa Real Madridom o sudbinama Andrea Silve i Luke Jovića. Navodno su Madriđani zainteresovani da dovedu portugalskog napadača, a Ajntraht za to traži ostanak Luke Jovića u Frankfurtu, ali i dodatnih 20.000.000 evra. Ili duplo više novca, ukoliko srpski reprezentativac nije uključen u transfer. Što ne bi odgovaralo Crvenoj zvezdi.

Kada je reč o treneru, najveće šanse daju se Oliveru Glazneru iz Volfzburga, koji odlazi zbog loših odnosa sa tamošnjim sportskim direktorom Jorgom Šmadketom, mada se u petak pojavila i informacija o Rodžeru Šmitu iz PSV Ajndhovena.

"Pomno sam pratio Ajntrahtovu evoluciju prethodnih godina. Klub se fantastično razvio i jedan je od najboljih u nemačkom fudbalu, delom zbog emocija koje ga prate. Na dolazak su me ubedili intenzivni pregovori koje sam vodio sa predsednikom Upravnog odbora, Filipom Holcerom i direktorima Ajntrahta. Izuzetno sam srećam što ću postati deo ovog kluba od juna", istakao je Kroše u klupskom saopštenju.

Podsetimo, Ajntraht se tri kola pre kraja Bundeslige nalazi na četvrtom mestu i sa Volfzburgom, Borusijom Dortmund i Bajer Leverkuzenom se bori za mesto u Ligi šampiona.


tagovi

Luka JovićAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara