(©MN Press)
(©MN Press)

Zvezdine moguće finansijske injekcije: Jović, Grujić, Ilić, Babić i Jirka

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.05.21. | 17:01

Lep iznos mogli bi crveno-beli ovog leta da zarade od svojih bivših igrača

Odavno su u Crvenoj zvezdi počeli da razmišljaju o letnjem prelaznom roku, ali i pored toga što je četvrta uzastopna titula teoretski osvojena, u Ljutice Bogdana ne žele mnogo toga konkretnog da kažu. Bar ne dok ne prođu preostala četiri kola Superlige i finale Kupa 25. maja.

Pojedina imena koja su na listi želja crveno-belih, ipak, su isplivala u javnost, pa je javna tajna da su u prvom planu tri Aleksandra - Dragović, Prijović i Kolarov.

Izabrane vesti

21.00: (1,38) REAL MADRID (4,70) OSASUNA (8,50)

Generalni direktor Zvezdan Terzić najavio je da zbog finansijskih problema izazvanih koronom klub neće dovoditi igrače za obeštećenja, već samo one koji su slobodni, dok će u slučaju dobre ponude moći da idu Nejgoš Petrović, Veljko Nikolić i Željko Gavrić. Nadaju se na Marakani i prodaji Miloša Degeneka, koji ima ponudu iz Singapura vrednu oko 1.700.000 evra. Dovoljno da čelnici Zvezde daju zeleno svetlo, mada se reprezentativcu Australije ne ide tamo, a od njegove odluke najviše zavisi šta će biti, jer mu ugovor sa crveno-belima važi do leta 2023.

Bez obzira na odlazeće transfere koje napravi, Crvena zvezda bi ovog leta mogla da zaradi nekoliko miliona evra na igračima koji odavno ne nose njen dres.

Kasu bi solidno mogli da dopune Srđan Babić, Erik Jirka, Marko Grujić, Ivan Ilić i Luka Jović.

Prva dvojica su na pozajmicama, a pošto su igrali standardno ove sezone može se očekivati da Famalikao otkupi 25-godišnjeg Banjalučanina za unapred dogovorenih 1.100.000 evra, a Mirandes Slovaka za 700.000 evra.

Na to bi se mogli nadovezati procenti, trening kompenzacije i fondovi solidarnosti u slučaju da Porto otkupi Marka Grujića od Liverpula, Ajntraht Luku Jovića od Real Madrida, a Verona Ivana Ilića od Mančester sitija.

Poslednji ima najveće šanse da se ostvari, ali ne za prvobitnih 12.000.000 evra, već za 8.000.000, od kojih bi Crvenoj zvezdi pripalo nešto više od 800.000.

Od Ajntrahtove prodaje Luke Jovića u Real Madrid za 60.000.000 evra pre dve godine na stadion Rajko Mitić stiglo je 1.500.000 evra zahvaljujući trening kompenzaciji, što bi ponovo moglo da donese novac Zvezdi ako se obistine najave da će ga Madriđani, uz dodatnih 20.000.000 evra, trampiti sa klubom iz Frankfurta za Andrea Silvu.

Najveći prihod srpski šampion mogao bi da ima na prodaji Marka Grujića. Bivši vezista redovno je u timu Porta, koji bi ga rado otkupio od Liverpula, ali ne za traženih 23.000.000 evra. Portugalci pokušavaju da spuste cenu, a postoji mogućnost i da ga Jirgen Klop vrati Enfild jer se uveliko priča o odlasku Žoržinja Vajnalduma.

Ukoliko Redsi prodaju Grujića, Crvenoj zvezdi pripada 10 odsto od ostvarenog profita, što će biti iznos kada se od ukupne sume transfera oduzme 7.000.000 evra koliko ga je Liverpul platio crveno-belima pre pet godina. Na to ide i deo fonda solidarnosti ako bude odlazio iz Engleske.

Ukoliko se ostvare svi ovi transferi, lep iznos prihodovaće Crvena zvezda od svojih bivših igrača i možda na listu želja dodati još neko ime uoči kvalifikacija za Ligu šampiona.



tagovi

Zvezdan TerzićDejan StankovićMitar MrkelaFK Crvena zvezdaLuka JovićMarko Grujić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara