Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Čovek koji je doveo Vlahovića u Fjorentinu: Dušan je predodređen za velika dela, vidim ga u top klubu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.11.21. | 21:37

"Da je otišao u Holandiju ili Austriju, možda u Salcburg kao Haland, postigao bi 30 golova i imao isti put kao Erling", kaže bivši sportski direktor tima sa Artemio Frankija

Dok se Pari Sen Žermen, Bajern, Totenhem, Juventus Milan i brojni drugi platežno najmoćniji evropski klubovi bore za potpis Dušana Vlahovića, starim liscima i lovcima na talente smeši se brk. Tandem Pantelao Korvino i Karlos Freitas video je u tada talentovanom napadaču Partizana nešto što niko drugi nije… Nekoliko godina kasnije Dušan Vlahović postao je jedan od najtraženijih napadača današnjice. Ispostavilo se da su u Fjorentinu za simboličnu cifru doveli “zlatnu koku”.

Posle Korvina, prisetio se Karlos Freitas u intervjuu za Gazetu delo Sport kako su on i njegov tadašnji najbliži saradnik “maznuli” Partizanu Dušana Vlahovića za siću.

Izabrane vesti

“Korvino i ja smo ga odveli u Fjorentinu za 1.700.000 evra. Prvi put kada sam ga video imao je, mislim, 16 godina, igrao je za Partizan i bio levonogi napadač već visok 1,90. Mislio sam. Odlukom da ga kupimo njime smo zauzeli mesto za jednog evropksog igrača koji ne dolazi iz zemlje Evropske unije”, odmotavao je Karlos Frejtas film kroz smeh.

Prisetio se Karlos Freitas duela Sasuola i Fjorentine. Na klupi tima iz Firence sedeo je Stefano Pioli, sadašnji trener Milana, i bio je “zaljubljen” u Dušana Vlahovića. Žrtvovao je Čolita za taj meč, opredelio se da forsira talentovanog srpskog napadača, bio je ubeđen da je izdanak Partizanove škole predodređen za velika dela.

"Sećam se meča u Ređo Emiliji protiv Sasuola, završen je 3:3. Izostavio je Simeonea da bi pustio Vlahovića da igra. I on je verovao u njega”.

Nema dilemu nekadašnji sportski direktor Fjorentine dilemu da će Dušan Vlahović napraviti veliki karijeru. Predviđa mu igranje u nekom evropskom gigantu. Mnogi su još na zimu bacilli oko i počeli da obleću oko Artemio Frankija.

„Vidim ga u velikom evropskom timu. Da je Dušan otišao u Holandiju ili Austriju, možda u Salcburg kao Haland, postigao bi 30 golova i imao isti put kao Erling. Pre nekoliko dana igrao je u Lisabonu protiv Portugalije. On je 21-godišnjak sa ličnošću kakvog nikada nisam video, predodređen je da radi velike stvari", zaključio je Karls Freitas.



tagovi

FjorentinaFK PartizanDušan VlahovićPantaleo KorvinoKarlos Freitas

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara