Amado Dialo i Karlton Moris (©Reuters)
Amado Dialo i Karlton Moris (©Reuters)

Crne mačke mogu da preskoče dva ranga za godinu, Moris pretnja na Stadionu svetlosti

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 12:24

Čempionšip, plej-of: Sanderlend desetkovan povredama domaćin danas (18.30) najprijatnijem iznenađenju sezone Lutonu u prvom meču polufinala. Četiri poslednja duela ovih timova završeni rezultatom 1:1

Završen je ligaški deo Čempionišipa, a sada dolazi nekoliko nedelja poslastica na Ostrvu – borba za preostalo treće mesto u Premijer ligi. Sanderlend i Luton, odnosno Koventi i Mildzbro traže ulaznicu za Vembli i najskuplji meč u svetu fudbala koji pobedniku donosi 200.000.000 evra.

Barnli i Šefild Junajted su se vratili u elitu posle godinu, odnosno dve. Plej-of serija kreće sa severa Engleske, iz Grada svetlosti, gde na noge Sanderlendu dolazi Luton (18.30). Crne mačke su prošlog juna obezbedile povratak u Čemšionšip posle tavoranje u trećoj ligi, a sada su u predvorju elitnog ranga, imaju šansu da preskoče dva ranga i vrate se tamo gde im je i mesto – u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Na putu im stoji Luton, tim koji je u najboljoj formi u Čempionšipu. Iako ima jedan od manjih budžeta u ligi, Luton je opet u borbi za Premijer ligu, kao i prošle sezone, kada je u polufinalu zaustavljen od Hadersfilda.

18.30: (2,60) Sanderlend (3,20) Luton (3,05)

Sanderlend je pobedom u Prestonu sa 3:0 u poslednje kolu preskočio Milvol, tragičara prošle nedelje, koji je porazom na Denu od Blekberna sa 4:3, posle vođstva od 3:1 propustio priliku da se na vrati u elitu. Crne mačke su u seriji od devet mečeve bez poraza. Lutonov niz nepobedivosti traje skoro tri meseca, odnosno 14 utakmica. Od poraza na svom terenu 18. februara od Barnlija (0:1), traje sjajna serija.

Kada igraju ovi timovi u poslednje vreme rezultat 1:1 je zagarantovan. Čak četiri meča u nizu su završeni tim rezultatom. Ove sezone su vojevali bitke u Čempionšipu, a pre tri sezone u Ligi 1.

Sanderlend najveće nade polaže u krilnog napadača Amada Dialoa koji je sa 13 golova najbolji strelac tima. On je na pozajmici iz Mančester Junajteda i mogao bi da se vrati na Old Traford u junu. Ros Stjuart je 10 puta zatresao mrežu, a Džek Klark devet puta pogodio, a najbolji je paker tima sa 11 asistencija.

Luton se uzda u odličnu formu Karltona Morisa, najboljeg strelca tima sa 20 golova. Sledeći po efikasnosti Elijdža Edebajo je postigao sedam. Nekadašnji napadač Noriča i Barnlija je odmarao prošlog vikenda, a sada će predvodi napad tim koji odlično s klupe vodi mladi Velšanin Rob Edvards.

Ulaznice za prvi meč na Stadionu svetlosti su raspodate. Imaće domaćin “vetar u leđa”, ali kadrovska situacija nije povoljna. Za Sanderlend neće moći da igraju čak osmorica zbog povrede a to su Alese, Blar, Bat, Benet, Imblton, Evans, Hadžins i Stjuart. Luton je kompletan.

ČEMPIONŠIP – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Subota

18.30: (2,60) Sanderlend (3,20) Luton (3,05)

Nedelja

13.00: (2,60) Koventri (3,30) Midlzbro (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luton TaunSanderlendČempionšipČempionšip plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara