Bakeri Džata (©Reuters)
Bakeri Džata (©Reuters)

Crni mesec: Hamburger bez pobede u aprilu otkako je ispao u Cvajtu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 11:14

HSV ponovo posustaje u trci za promocijom u Bundesligu

April počinje i šanse Hamburgera za promociju polako nestaju. Čini se da se crna serija nastavlja i ove godine. Posle poraza od Paderborna pre tri dana, pete prvenstvene utakmice bez pobede u nizu, veliki cilj je daleko od legendarnog kluba.

Nadaju se na Folksparkstadionu prekidu posta večeras u sudaru sa Aueom, u sklopu zaostalog duela 26. kola, i izbegavanju već viđenog scenarija po kojem Dino tokom cele kampanje u Cvajti deluje kao ozbiljan kandidat za povratak u Bundesligu, a onda u finišu sezone "nestane".

Izabrane vesti

HSV već po navici znatno posustaje u odlučujućoj fazi, a naročito u aprilu. Ekipa iz najveće nemačke luke nije pobedila ni u jednoj od 10 utakmica u četvrtom mesecu od ispadanja iz najkvalitetnijeg društva 2018. Zabeležila je po pet remija i poraza.

"Stvari ne izgledaju dobro posle poraza od Paderborna, mnogo boli", rekao je najbolji strelac Hamburgera Robert Glacel za Skaj.

18.30: (1,35) Hamburger (5,30) Aue (8,00)

Zaostatak za mestom koje vodi u baraž za odlazak u Bundesligu pre sukoba sa Ercgebirge Aueom iznosi devet bodova. Scenario povratka među "glavne face" u zemlji Pancera trenutno je mnogo nerealniji od naredne pete sezone u donjem domu. Kao za inat, u aprilu je pulenima Tima Valtera raspored prebukiran. Odigraće ukupno sedam mečeva, uključujući polufinale Kupa protiv Frajburga 19. aprila.

Donedavno je u ekipi vladao optimizam, međutim, brzo je ustupio mesto frustraciji. Sve u svemu, Hamburger pravi previše grešaka. U prvoj godini pod trenerom Valterom, bivši Bundesligaš ne deluje dovoljno stabilno, zbog čega su sve glasnije priča o njegovoj smeni.

Ercgebirge Aue želi da iskoristi slabu fazu Hamburgera u Cvajti.

"Možda su razbijeni, ali imamo poštovanje. Učinićemo sve što možemo da stvorimo malo iznenađenje. Potrebna su nam tri boda. Za HSV je to poslednja šansa da se ponovo podigne", rekao je veteran Auea Dimitrij Nazarov uoči gostovanja Saksonaca na stadionu Folkspark.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

CVAJTA - ZAOSTALI MEČ 26. KOLA

Utorak

18.30: (1,35) Hamburger (5,30) Aue (8,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaHamburgerHSVAue

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara