Čukarički doveo pojačanje iz Belgije: Badamosi za jači napad

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 15:10

Pozajmica do narednog leta

Najavio je sportski direktor Vladimir Matijašević da će formirati ekipu sposobnu da, možda, razdvoji večite, samim tim ponovi plasman u UEFA takmičenja, nagovestio pojačanja iz inostranstva i ovog petka ga realizovao, pošto je za Čukarički potpisao Muhamed Badamosi (23), saznaje Mozzart Sport.

U pitanju je „devetka“ Kortrajka, angažovana u vidu pozajmice planirane da traje narednih godinu dana, koliko je i potreban Brđanima da realizuju takmičarske ciljeve. Otkup nije baš bio moguć, Badamosi ima važeći ugovor sa Belgijancima do leta 2024, a ni na Banovom brdu možda nisu hteli toliki rizik da preuzmu, ako se zna da je Gambijac minule sezone postigao samo jedan gol u Pro ligi.

Izabrane vesti

Taj jedini precizan hitac ispalio je 19. februara pu kanonadi nad Zulte Varegemom (5:0), ima i asistenciju na susretu sa Sen Trudenom istog meseca i to bi bilo sve na 22 utakmice koliko se pojavio u sastavu Kortrajka. Doduše, dva meča je propustio zbog povrede skočnog zgloba, na ostalim nije bio u kombinaciji za sastav odlukom trenera, pa je rešio da sreću potraži u Beogradu.

Dugo smo tražili ovakav profil igrača. Birali smo između nekoliko fudbalera, ali smo se odlučili za Badamosija. Gledali smo ga svi zajedno, direktor Matijašević, šef struke Dušan Kerkez i ja. Momak se po svim kriterijumima uklapa u sastav Čukaričkog, ne samo po igrački, već i ljudskim kvalitetima“, napomenuo je Goran Grkinić, tehnički direktor Čukaričkog.

Badamosi je u Kortrajku od septembra 2020, prethodno je tri godine proveo u marokanskom Rabatu, dok je karijeru počeo u Real de Banžulu iz rodne Gambije, a dokazivao u seneglaskom Olimpik de Nžoru.

Novom treneru Dušanu Kerkezu tako je stiglo i peto pojačanje u ovom prelaznom roku, posle napadača Đorđa Ivanovića, krila Luke Adžiča, štopera Nikole Vujadinovića i ofanzivnog veznog Stefana Tomovića.


tagovi

Muhamed BadamosiČukaričkiTransferiLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara