Zinedin Zidan i Eden Azar (©Reuters)
Zinedin Zidan i Eden Azar (©Reuters)

Da li ćemo gledati novi El Klasiko?

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 08:20

Barselona prošla u finale Superkupa. U Malagi večeras Real i Bilbao igraju drugi polufinalni par. Zidan se odlučio za formaciju 4-3-3. Bilbao nije pobedio Kraljeviće poslednjih 11 utakmica

Ove sezone gledali smo El Klasiko na Nou Kampu u Primeri, kada je Real pobedio Barselonu sa 3:1. Novi duel dva najveće kluba u Španiji mogli bismo da vidimo u finalu Superkupa. Četa Ronalda Kumana je izbacila Sosijedad u Kordobi posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a drugi polufinalni par igra se večeras u Malagi (21.00) – Kraljevići igraju protiv Bilbaa.

Objektivno gledano, daleko od toga da je Real Madrid briljirao prethodne takmičarske godine, ali je najblaže rečeno bio manje loš od konkurenata, prvenstveno Barselone, i na kraju uspeo da osvoji dva trofeja - u Primeri i Superkupu. Došlo je vreme da krene u njihovu odbranu.

Izabrane vesti

Drugu uzastopnu sezonu Superkup Španije odigraće se u novom formatu, sa četiri tima. Real će kao branilac trofeja u polufinalu igrati protiv Bilbaa, prošlogodišnjeg finaliste Kupa Kralja, koji još uvek čeka na svog šampiona. Umesto u Saudijskoj Arabiji, kao prethodne godine, Blankosi će svoj meč polufinala odigrati u Malagi.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE REAL DA OSVOJI PRIMERU JE 3,50.

Zanimljivo je da je Zinedin Zidan kao igrač prvi trofej u dresu Reala osvojio 2001. godine upravo u Superkupu. Francuz je četiri puta osvajao ovaj pehar. Trener Kraljevića izvešće najjači mogući tim protiv Baskijaca. Srpski reprezentativac Luka Jović već je u Frankfurtu. Do kraja sezone biće na pozajmici u Ajntrahtu. Nedostaje samo povređeni Karvahal. Zidan se odlučio za formaciju 4-3-3. U startnih 11 igraće oporavljeni Eden Azar. Lukas će biti na desnoj strani terena, a partner Karimu Benzemu u špicu biće Marko Asensio.

Real i Bilbao su se ove sezone već sastali u Primeri. Bilo je to sredinom decembra u 19. rundi kada je Karim Benzema sa dva gola u finišu savladao baskijski tim, potvrdivši treću uzastopnu pobedu Madriđana u prvenstvu. Posle toga, Kraljevići su upisali još tri trijumfa i dva remija, te su trenutno u seriji od osam mečeva bez poraza u Primeri. Bilbao je s druge strane posle neuspeha u Madridu nastavio sa promenljivim igrama, pa je Gaiska Garitano, uprkos trijumfu nad Elčeom u prvom meču u 2021. godini dobio otkaz. Šok terapija sa Marselinom Toralom nije uspela, pošto su Baskijci poraženi od Barse u narednoj rundi, ali se od bivšeg trenera Valensije tek očekuje da "dotera" ekipu.

Tradicija kaže da će Marselino na premijerni trijumf na klupi Bilbaa morati da pričeka još malo, jer njegovi Baskijci skoro punih šest godina, odnosno na poslednjih 11 međusobnih duela nisu slavili protiv Reala.

SUPERKUP ŠPANIJE (JEDAN MEČ - NEUTRALNI TEREN)

POLUFINALE

Sreda

Sosijedad - Barselona 1:2 p. p. (1:1, 0:1)

/Ojarzabal 51pen - De Jong 39/

Četvrtak

21.00: (1,72) Real Madrid (3,60) Bilbao (5,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Superkup ŠpanijeŠpanijaReal MadridAtletik BilbaoBilbao

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara