Frank Kesi (Foto: Reuters)
Frank Kesi (Foto: Reuters)

Da li je 1.500.000 godišnje malo za ovakvog majstora? Riberi ostaje u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 10:23

Francuz zvanično u Salernitani, uskoro bi mogao da mu se pridruži i David Luiz

Želeo je da nastavi epizodu sa Fjorentinom, ljubav nije bila obostrana. Oduševio je Ulija Henesa i Olivera Kana tokom letnjih priprema u Bajernu, međutim, sportski sektor Bavaraca nije uspeo da postigne konsenzus oko njegovog povratka. Koketirao je Frank Riberi sa zvučnim imenima u nedavno završenom roku, a na kraju je završio u italijanskom prvoligašu. Iskusni francuski fudbaler potpisao je za Salernitanu.

Ako ništa drugo, ostaće u Seriji A, što je isticao kao veliku želju nakon što mu je istekao ugovor sa Fjorentinom početkom jula. Kao opciju videli su ga Monca i Parma, nudio se i nešto atraktivnija Verona (nije mogla da ponudi više od 1.000.000, pa je dovela Đanluku Kaprarija), međutim, Riberi je izabrao klub sa juga Italije sa kojim je potpisao ugovor na jednu sezonu, u kojoj će zaraditi 1.500.000 evra.

Izabrane vesti

Za majstora kakav je Frank, utisak je, to i nije neka suma. Jer iako je u 38. godini života, u Bajernu su letos procenili da je spreman za 60 minuta top fudbala. Kako bilu, u Salernu će zarađivati drastično manje nego u Fjorentini, koja je za njegove usluge izdvajala 4.000.000 na godišnjem nivou.

Riberi je jutros sleteo na napuljski aerodrom, nakon čega se uputio u Salerno gde je prošao lekarske preglede, potom i podigao šal Granate.

Isto bi, pišu pojedini italijanski mediji, mogao da uradi i David Luiz. Brazilski štoper je baš kao i Riberi slobodan igrač od jula, tokom čitavog leta se povezivao sa Flamengom, ali bi planove Rubrinegrima mogla da pokvari Salernitana, koja u narednim danima planira sastanak sa nekadašnjim defanzivcem Pari Sen Žermena, Čelsija i Benfike. 


tagovi

SalernitanaFrank RiberiDavid Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara