Leandro Damijao (©AFP)
Leandro Damijao (©AFP)

Da li je na pomolu najuzbudljivija trka u istoriji Japana? Damijao i Petrović znaju odgovor

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.06.22. | 08:55

Džej liga: Kavasaki danas gostuje Saporou u okviru 17. kola prvenstva, koje se nastavlja posle dve sedmice pauze

Japanska Džej liga je prekinuta krajem maja zbog FIFA međunarodne pauze, ali svi igrači koji igraju u njoj nisu mirovali. Neke od najvećih zvezda takmičenja su igrale za svoje nacionalne timove i vraćaju se u sjajnoj formi. Miki Jamane iz Kavasakija je branio boje Samuraja kao deo priprema za Svetsko prvenstvo i odigrao je sjajno, čak i postigao gol. Šuiči Gonda iz Šimicua zauzeo je mesto između stativa Japana i pokazao odličan učinak protiv Brazila. Adam Tagart iz Serezo Osake bio imao je minute u ključnim kvalifikacionim borbama Australije, u kojima su Sokerusi rezervisali kartu za Mundijal u Kataru.

Trka za titulu šampiona Japana ponovo je u centru pažnje. Jokohama Marinos predvodi J1 posle 16 mečeva, ali ne može da se opusti. Kašima Antlers i šampion Kavasaki su samo korak iza, dok su Kašiva, Serezo Osaka, Tokio, Hirošima i Sagan Tosu na sedam bodova od Trikolora.

Izabrane vesti

Marinose pokreće najbolji napad u ligi, ali da li će on biti u vrhunskoj formi posle dvonedeljne pauze? Da li je neki drugi tim iskoristio slobodno vreme da se osposobi i podigne na tabeli i ko će moći da ide u korak sa liderima dok leto počinje ostaje nam da vidimo u predstojećem periodu.

12.00: (1,62) Kavasaki (3,80) Saporo (5,70)

Možda već posle današnjeg programa 17. runde prvenstva saznamo ko je spreman za ozbiljnu borbu za titulu. Sezona polako stiže do polovine, a uzbuđenje zbog početka kampanje kao da je bilo juče.

Kada je takmičenje na pola puta, performanse timova više nisu brzi početak ili mali pad. Njihov položaj na tabeli pokazuje koliko je tim dobar iz nedelje u nedelju. Dok će pažnja biti na vrhu i ko zaista može da se takmiči za krunu, takođe je sve više jasno ko je uvučen u bitke za opstanak, koji igrači mogu da osvoje titulu najboljeg strelca i ko ima prelomnu sezonu.

U centru pažnje predstojeće runde je okršaj na Kavasaki Todoroki stadionu gde Frontale dočekuje Saporo (12.00). Kavasaki je samo korak daleko od prvoplasirane Jokohame Marinos, što ga stavlja u miks za njegovu četvrtu titulu u poslednjih pet godina. To je zapanjujuća potera koja bi mogla da postane najveća trka u istoriji lige, a ona se nastavlja protiv Hokaido Konsadole Sapora posle dvonedeljne pauze usled međunarodnih utakmica.

Nedavno je Frontale bio prvi na tabeli, ali je izgubio poslednja dva meča i izgubio je lidersko mesto. Iako odbrana pulena Torua Onikija nije bila tipično odlična u poslednje vreme, mnogo veći problem je navala, pošto su branioci titulem ne računajući Kup duel sa niželigašem Saporo Univerzitetom (5:0), bez posignutog gola od 18. maja i meča sa Kobeom.

Malo je razloga da se veruje da će se suša nastaviti. Frontale jednostavno ima previše dinamičnih napadačkih opcija, uključujući Mikija Jamane i prošlosezonskog najboljeg strelca lige Leandra Damijaa. Brazilac je ove sezone samo tri puta zatresao mrežu, što je daleko od njegovog uobičajenog tempa, ali će verovatno uskoro pronaći formu za postizanje golova.

12.00: (5,70) Gamba Osaka (4,10) Jokohama Marinos (1,58)

Tajlandska zvezda Čanatip Songkrasin takođe je imao težak početak u kampanji, ali ovaj vikend će mu dati dodatni podstrek za početak dobrih partija u redovima Frontalea. Omaleni plejmejker (158 cm) bio je važna karika Saporoa tokom četiri i po godine, a pridružio Kavasakiju u predsezoni u blokbaster potezu koji je obojio naslove medija širom Azije. Ipak, ne uspeva mu da iskopira učinak i do sada je ostvario samo jednu asistenciju.

Konsadole će se nadati da znanje Songkrasina neće doći do izražaja baš ovog vikenda, ali biće potrebno više od nade ako žele da se vrate u borbu za plasman na internacionalnu pozornicu. Biće to moćan test za odbranu sastava kojim rukovodi Mihailo Petrović, Lozničanin koji je igrao za Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb, koji se diči austrijskim državljanstvom otkako je nosio dres Šturma. Defanziva Petrovićevog tima primila je više golova od bilo kog tima u ligi.

Inače, bila je ovo uzbudljiva nedelja na Hokaidu. Saporo je doveo na pozajmicu iz Burirama Supačoka Saračata koji je klubu doneo povećanu medijsku pažnju, ali tajlandski ofanzivac neće biti dostupan za sudar sa Kavasakijem.

JAPAN 1 - 17. KOLO

Subota

11.00: (2,80) Šonan (3,05) Tokio (2,70)

11.00: (3,70) Ivata (3,40) Sagan (2,05)

11.00: (1,55) Kašima (4,10) Kjoto (6,00)

11.00: (2,60) Šimicu (2,95) Fukuoka (3,00)

12.00: (5,70) Gamba Osaka (4,10) Jokohama Marinos (1,58)

12.00: (2,65) Kašiva (3,20) Kobe (2,75)

12.00: (1,62) Kavasaki (3,80) Saporo (5,70)

12.00: (1,95) Hirošima (3,40) Serezo Osaka (4,25)

12.00: (2,25) Urava (2,95) Nagoja (3,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Japan 1Kavasaki FrontaleSaporoLeandro DamijaoAzijaJapan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara