Edin Džeko i Savo Milošević (©AFP)
Edin Džeko i Savo Milošević (©AFP)

Da li je Savo Milošević dobro rešenje za Bosnu i Hercegovinu?

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.11.23. | 10:02

Zmajevi peru obraz od Luksemburga u okviru poslednjeg 10. kola Grupe J kvalifikacija za EP

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Već odavno reprezentacija Bosne i Hercegovine tumara fudbalskim nebom sa totalno nejasnim ciljem. Promenjena su dva selektora, a u vidu spasioca doveden je Savo Milošević da preko baraža u martu pokuša da odvede Zmajeve na Evropsko prvenstvo, jer su ove kvalifikacije izgubljene.

Izabrane vesti

Ipak, pitanje je da li je to dobro rešenje...

Debitovao je Milošević gostujućom pobedom u Lihtenštajnu (0:2), ali je onda usledio domaći fijasko od Portugala (0:5). U BiH javnosti je tada počela da se javlja sumnja i na trenutno stanje, ali se čekao novembarski ciklus. Milošević je odlučio da poštedi glavne zvezde i sve usmeri na martovski baraž, ali se čini da to nije baš urodilo plodom.

Sramotan poraz doživeli su Zmajevi u četvrtak u Luksemburgu (4:1), pa će biti jako teško sprati ljagu i obraz koji je u pomenutom meču skoro pa izgubljen.

20.45: (2,75) BiH (3,25) Slovačka (2,80)

Ove kvalifikacije BiH će zaključiti večeras (20.45) u Zenici protiv Slovačke, a jedini cilj će biti popraviti utisak iz Luksemburga. Posle te utakmice Milošević je rekao da će mnogi igrači biti precrtani za naredno okupljanje, pa će biti zanimljivo videti hoće li to izazvati reakciju kod igrača.

Ove kvalifikacije smatraju se za jedne od najslabijih u istoriji reprezentacije. Osvojeno je svega devet bodova u, čini se, nikad lakšoj grupi, ali ni to nije bilo dovoljno da stvari konačno krenu na bolje. Navijači su, sa pravom, ogorčeni, jer BiH ne liči na reprezentaciju koja se može može posmatrati dostojnom da kroz baraž izbori Euro.

Svestan je toga i novi selektor Zmajeva.

"Nikome porazi nisu prijatni. Najmanje meni. Ni meni ovo sve ne treba. Ali, niko nije rekao da će put biti lagan. Kada sam došao mišljenje svih je bilo da je situacija teška, s obzirom na sve viđeno u kvalifikacijama, a tim je tada bio kompletan. Mi smo na prekjučerašnjoj utakmici igrali bez pet-šest momaka, od kojih je većina startnih 11. Nisam to navodio, niti ovo sada pričam kao neko opravdanje. To smo probali da iskoristimo da dođemo do nekih novih igrača. Jasno je da su ljudi ljuti i kivni. Delom bih mogao biti i ja, ali nemam tu mogućnost u ovom trenutku, već treba da izvučemo najbolje iz ovog i spremimo se za baraž. Sada imamo još problema, ne mogu navesti detalje, ali videćete. Imam četiri - pet igrača sa kartonima i mogućnost da propuste prvi meč baraža. Ovo je činjenica, nije alibi. Apelovaću na voljnom momentu i na karakteru da momci pokažu i da odradimo što bolje možemo utakmicu", rekao je selektor Zmajeva.

Milošević je priznao da ima ideju za mart.

"Imam apsolutno sve. Tim koji treba da igra i model, način na koji treba da igramo, jedini koji može ova ekipa da igra. Neću deliti naravno. S obzirom na to da nemamo utakmice do marta, plan je da obiđemo sve igrače za koje planiramo da igraju u startnih 11 i predočimo im plan. Tako mogu doći spremni za baraž i da znaju šta se od njih očekuje, svaka sitnica da im bude jasna", istakao je Milošević.

Slovaci u Zenicu dolaze sa lovorikama iz prošlog kola u kojem su se pobedom nad Islandom plasirali na Evropsko prvenstvo. Kao i domaćini, i oni će biti rasterećeni što se tiče rezultata, ali će za svoju dušu pokušati pobedom zatvoriti kvalifikacije. Ono što se očekuje od meča u kojem nijedna reprezentacija nema imperativ jesu golovi, pa ne bi iznenadilo kada bi se u Zenici mreže tresle više puta.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - POSLEDNJE 10. KOLO

Nedelja

20.45: (1,12) Portugalija (11,0) Island (22,0)

20.45: (2,75) BiH (3,25) Slovačka (2,80)

20.45: (14,0) Lihtenštajn (6,75) Luksemburg (1,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za Euro 2024kvalifikacije za EPreprezentacija Bosne i HercegovineSavo Miloševićreprezentacija Slovačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara