Reuters
Reuters

Da li je Zidan deo projekta "Novi Njukasl"? Spreman je da preuzme Marsej ako Saudijci postanu vlasnici

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 20:48

Francuski mediji veruju da fudbalska legenda nije postigla sporazum sa Olimpikom, već sa samom državom Saudijskom Arabijom.

Jedva da je proteklo 24 časa od kada je Marsej imenovao Đenara Gatuza novim trenerom, a na Velodromu se već stidljivo govori o ambicioznom planu Saudijske Arabije o preuzimanju evropskog šampiona iz 1993. godine. Ranije tokom dana pisali smo o tome da Zinedin Zidan nije preuzeo trenersku palicu u ovom momentu jer mu se ne dopada trenutni projekat, ali bi se to u potpunosti promenilo ako bi američki biznismen Frenk Mekort prodao klub Saudijcima.

On je Olimpik kupio pre sedam godina, a u prethodnim mesecima isticao je više puta da klub nije na prodaju, pa se baš to čini najvećom preprekom čitavoj operaciji. Mediji u Francuskoj istovremeno izveštavaju da je san saudijske države da napravi od Marseja "Novi Njukasl", a da bi upravo Zidan mogao da bude jedan od glavnih protagonista celog projekta.

Izabrane vesti

Štaviše, navodi se da bi Saudijska Arabija momentalno od trenutka preuzimanja kluba odobrila Zidanu sredstva od 300.000.000 evra za pojačanja, a da bi sam Zizu direktno odabirao igrače za svoju ekipu.

Podsetimo, Zidan je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio isključivo Real Madrid, s kojim je osvojio tri uzastopne Lige šampiona (2016,2017,2018), uz dve titule prvaka Španije. Svoj drugi mandat na Santjago Bernabeu završio je 2021. godine, a od tada se dovodio u vezu s preuzimanjem francuskog državnog tima, ali je na toj funkciji ipak ostao Didije Dešan.

Zidanova ogromna želja da se upusti u veliki projekat s Olimpikom ponukana je prvenstveno činjenicom da je Marsej njegov rodni grad, i da u njemu želi da ostavi značajniji trag, s obzirom na činjenicu da to nije uradio tokom igračkih dana.


tagovi

Zinedin ZidanLiga 1Francuska Liga 1Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara