Komentari na vest

Da ti tata Toni kaže: Ne radi se to tako, sine

S

SmesniTataToni

pre 8 meseci

Priča mu nešto smešni Toni koji je u naponu snage napustio svoju rodnu Nemačku i otišao valjda za kikiriki da bude siromašni Galaktikos:))))))Da je tada bilo više love kod Arapa i ovaj bi pre išao tamo. Klubovi koji imaju nekoliko igrača iz svoje zemlje i koji troše milijarde su sada kao protiv Arapa i za neku regulaciju, a do nedavno su hteli zatvorenu svoju ligu milijardera:)=
e

ej

pre 8 meseci

Da nije bio u ova dva top kluba osvojio bi najvise dfb kup...
m

majk

pre 8 meseci

Dobro mu je Kross i rekao. Imao je priliku da se dokaže u Napoliju, zatim da izboksuje platu od 15-ak miliona. Ima i u Napoliju love, čist primjer Osimhen. Vjerovatno je presudio strah da neće biti na visokom nivuo, da ne može biti nosilac igre.
А

Ало људи

pre 8 meseci

О каквим то амбицијама причате? Где да се такмичи да буде најбољи и ко се још такмичи за неки трофеј? Циљ је само један а то је што боље новчано обезбеђени уговор. Много већа имена нису освајала битне трофеје алу у односу на ову генерацију фудбалера данас су много већи БОГОВИ...
W

Whshsh

pre 8 meseci

A koja je razlika kad Brazilac umesto recimo Flamenga odabere Real?
A

ApsolutnoJa

pre 8 meseci

Vidim svi osudjujute post Krosa, vi sto radite za 500e plus minus, naravno da bi pohrlili za parama bas kao i ovaj mladic...Elem, svaka prica ima dve strane medalje, pa tako i ova, Toni je najvise razocaran time sto mali nije hteo da predje u nekih od top klubova koji ga traze i time ispuni svoj decacki san medjutim bas isto kao i Kros mislim da je uradio pogresnu odluku jer moze lako da propadne kao fudbaler jer nije jos afirmisano ime u svetu fudbala pa s toga sve moze da ode u nepovrat ako znamo da ovo nece potrajati dugo, i sami ste pisali da ce biti projekat kao kad su Kinezi kupovali sumanuto a sad vidimo gde su a sa druge strane obezbedio Boga pitaj koliko generacija...Nekako mi deluje da ce do 25-te igrati u SA a zatim potpuno nestati sa mape kao anonimus...
d

druze

pre 8 meseci

prvo ti ni ne znas sta je san ovog klinca.Mozda mu san nije isti kao i krosov sto je bio da igra za veliki klub vec da zaradi sto vise.Davno fudbal vec nije emocija nego biznis a kad je vec biznis idi i uzmi milione.Cus kros da moralise nek onda ode u klub iz svoje ulice i igra za sendvic kad je vec moralista
d

d. g.

pre 8 meseci

Kad Real pravi galaktikose to je u redu. Sad se našao platežniji baja odmah problem.
M

Mk

pre 8 meseci

Sve je to tacno,ali gde je ambicija da osvoji nesto u fudbalu i tu ce zaraditi pare da trose tri cetiri generacije,primer Mbappe videli smo da on isto mnogo voli novac,ali nije zeleo da ode tako rano tamo jer ima i ambicije u fudbalu da osvoi nesto vise.One pred penziju sta su razumem i njih ne treba osudjuvati ali ova mlade su neshvatljivi kako razmisljaju.
I

Istine radi...

pre 8 meseci

Kad su oni kupovali kako su hteli i nudili vise bilo je ok...A sad kuku lele.Najbolje je bilo ko u staroj Jugoslaviji.Ne mozes u inostranstvo pre 26 dok se neformiras kao igrac i kao covek.Ovako odes sa 17 i propadnes.I kao ranije u LS samo prvaci drzave.Ostali u kup uefa i kup kupova.Tako bi se svi ravnopravnije razvijali a ne samo bogati.E sad kad su dosli bogatiji oni traze da se uravnotezi trziste????
T

Tite

pre 8 meseci

E zbog evropljana i treba sve da ode na bliski istok nema više dominacije zapadnjaci neće moći da kupuju od Afrike i Juzne Amerike i Azije najbolje igrače jer sad svi idu u Arabiju Hvala ti Boze.
T

Tite

pre 8 meseci

Moje pitanje za Krosa a ko si ti da se mesas. Evropa misli da je sve njihovo i bilo vam je lepo Evropljani kad ste krali sve iz Juzne Amerike od Romaria, Ronalda, Rivalda, Ronaldinja, Mesija, Maradona i ostalih a sad vam smeta kada najbolji idu u Arabiju.A ko je Toni Kros da se on mesa ej Nemci nema vaše dominacije vise u fudbalu Japan i Južna Koreja su ispred vas svetlosnim godinama, ne možete grupu da prodjete na 2 uzastopna mundijala. Sad se našao tamo neki Toni Kros koji nije i neće biti ni medju 90 igraca u 21.veku. A evo ko je sve bolji od njega u 21.veku Argentinci, Mesi, Di Maria, Aguero, Dibala, Iguain, Alvarez,Milito,Rikelme,Redondo, Brazilci Romario (je igrao i u 21.veku) Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho trio iz 2002 zatim Kafu, Roberto Karlos, Lucio, Kaka, Adriano, Neymar, Coutinho, Firmino, Jesus, Vinicius, Rodrygo, Marcelo, Dani Alves, Thiago Silva, Casemiro. Englezi Bekam, Skols, Ferdinand, Owen, Rooney, Francuzi Anri, Zidan, Mbape, Ribery, Benzema, Griezmann, Kante, Portugci Ronaldo, Bernardo Silva,Rui Kosta, Deko, Belgijanci De Bruyne i Kurtoa Spainci Xavi,Iniesta,Ramos,Alonso,Villa, Puyol Italijani Buffon, Maldini,Nesta, Kanavaro,Pirlo,Totti, Del Piero Srbija Vidic,Ivanovic, Kolarov, Matic, Tadic,Mitrovic, Hrvatska Modrić,Rakitic, Mandzukic, Nemci Neuer, Lahm, Ballack, Ozil, Muller, Klose Holandjani Van der Sar, Van Dajk, Šnajder, Van Persie, Robben.Urugvaj Suarez, Cavani, Forlan. Kamerun Eto, Obala Slonovače ja Drogba,Yaya Toure, Rusija Aršavin, Ukrajina Ševčenko, Juzna Koreja Son, Egipat Salah.
G

Gost I domaćin

pre 8 meseci

Bravo za tekst. Pisan pravim novinarskim perom. Bez zauzimanja bilo čije strane.Veoma osetljiva tema u poslednje vreme.Pitao bih kada bih mogao sve ove uvažene sportske radnike i sportiste koji su izneli svoja mišljenja samo jednu stvar....gde su bili da brane interese naših klubova sa Balkana kada su nam decenijama odvodili najbolje igrače za sitan novac....
m

mitroowood

pre 8 meseci

Kros ljubomorni švabo.
B

Baustelle

pre 8 meseci

"Međunarodne fudbalske organizacije moraju pažljivo da procene ovo pitanje kako bi uravnotežile tržište" Tako je i EU nastala, dok su zapadnjaci harali svetom važilo je pravilo jačeg, kada su ih tokom i nakon WW2 svi redom razbili na bojnom polju onda se dosetili mirovnog procesa, pacifizma i EU. Znači, sad će da uvedu neku Superligu i salary cap unutar nje, a ko ostane izvan neka se žali Bogu.
A

Antiglobalista

pre 8 meseci

Jedino što je sramota je to što je Toni Kros nepismen. Momku su ponudili pare, on prihvatio i to je to. To je zakon današnjeg tržišta.
a

abrakadabra

pre 8 meseci

Napisao je sramota, zato sto decko nema nikakve fudbalske ambicije, da napreduje i osvoji trofeje, kao Oscar prije nekoliko godina, tako i ovaj ide u arabiji i niko vise ne ce cuti za njega, osven ako se ne desi neka superliga sa evropskim i njihovim ekipama.
П

ПГ

pre 8 meseci

Ништа није срамота док је у интересу запада!
U

Urgh!

pre 8 meseci

Nikad nisam cijenio ovu balavurdiju koja toliko trči za novcem...A sve pod patronatom "brižnih" roditelja, koji preko njih pokušavaju da ostvare svoje ambicije i nedosanjane snove (čitaj uzmu pare)... Nije ovde riječ o tome da čovjek igra neku amatersku ligu i trči za neku platicu. Riječ je o frajeru, kojeg traži prvak Italije, i koji bi tamo igrao za milione. Pa kako ti likovi žive kad im toliko miliona malo... Kao onomad onaj Baloteli kad je kupio i zaboravio na parkingu pola godine onog lamborginija. Od 400 000 £. Zaboravio i da ga uopšte posjeduje. Ili onaj drugi lik koji je zarađivao u Engleskoj 85 000 £ sedmično pa bio nesretan i u depresiji jer mu kolega u timu zarađuje 87 000. Tako je to kad se preplaćuju neobrazovani i neškolovani tipovi, pa im udari novac u glavu... Sve je to odavno otišlo u majčinu. Nema tu više ni ljubavi prema fudbalu, niti takmičarskog nagona, niti želje da budeš bolji u tome što radiš, niti sportske kulture. Samo daj što više para, nebitno ko daje i gdje ideš da živiš. A što se negdje tamo živi, što se tiče društvenih normi kao u srednjem vijeku, pa se ovako popravlja ugled države, ma koga to zanima.
Ј

Један реалан

pre 8 meseci

Коментар! БРАВО! Одавно фудбал није спортско такмичење међу клубовима, играчима.. Сви трче за парама, безобзира на који начин..
G

Gost997

pre 8 meseci

Prosto svako je insividua, neko ovo igra zbog para i ko je takav oticice gde ima bise i sa 20 i sa 35 godina, koga pare ne interesuju toliko i isto mu da li ce dobiti 20 i 120 miliona on ce ostati i igrati u evropi ono o cemu je mastao kao klinac, ovaj je otisao, Mbape i Osimen ostali, nema ljutnje, svako svoje nek tera, cisto sumnjam da ce se u Evropi Saudijska liga popularizovati, prosto vecinu ljubitelja fudbala u evropi to ne i teresuje, jer dole zvezde koje odu idu da uzmu pare a fudbal kao fudbal ih ne interesuje, naigrali su se gde he trebalo
g

glavni gost

pre 8 meseci

Oduvek sam voleo tonija, i postovao. Covek je totalno u pravu, ali opet vegina je stvar da li ima ambicije ka trofeijma ili parama... Sramno jeste odabrati sa 20 godina arabiju osim ako nisi igrac bez potencijala ali opet njegov izbor
C

Cccc

pre 8 meseci

Šta ste navalili na te momke što odlaze u Arabiju za velike pare, zar nebi to isto radili i mi. Kad se moraju lomatat po kiši, snegu ili na plus 35 stepeni bolje onda za par miliona nego za par stotina hiljada godišnje, karijera nije duga a pogotovo što postoji mogućnost povrede i kraj karijere.
8

8899765

pre 8 meseci

Bilo bi zanimljivo da se zna godište komentatora. Čini mi se da oni stariji fudbal i sport generalno i dalje vide i kroz ideale, a mlađi onakvim kakav sada i jeste - posao i ništa više. Problem za fudbal je što će mu popularnost neminovno padati kako stariji nestaju i sva magija (makar i izmišljena) nestane.
Г

Гост442

pre 8 meseci

Типичан робовласнички однос, супер је када дођете код нас и дате своје паре да ми уживамо, ал немој случајно да то покушате да урадите код себе јер сте онда аутократе, примитивци, дивљаци, заостали... Сви се као заклињу у демократију, а из све снаге бране колонијални систем. Ако људи хоће да плаћају некак плаћају, ако играчи хоће тамо да иду нека иду, у чему је проблем?
С

Срамота аа?

pre 8 meseci

А није срамота када је елита хтела да стоври супер лигу, где они са мало новца не би могли ни да провире.
m

makarijus

pre 8 meseci

Kaze moj drugar, kad pricamo o transferima u Arabiju, neka idu tamo ovi sto samo vole pare, u Evropi ce ostati ovi sto vole i pare i fudbal, i fudbal ce biti bolji.
r

rsczz

pre 8 meseci

To i ja govorim stalno, dobijace klinci iz omladinske skole sansu i bice nadam se vise homegrown igraca u jacim klubovima. Najbolji fudbal se igrao kada su u Engleskoj npr predvodili Junajted Skols,Gigs,G. Nevil,Bekam i ostali... Celzi sa Lampardom,Terijem npr.
Т

Тулипан

pre 8 meseci

А да те питам, ако Тонију Кросу није до пара што није остао у Бајерну, него је прешао у Реал Мадрид за пар милиона више?
m

makarijus

pre 8 meseci

@тулипан to je bila stvar ponosa, sto bi on imao manju platu od Krosa i Nojera.
m

makarijus

pre 8 meseci

@тулипан, ствар поноса што би он у том момебту имао мању плату од Нојера и Милера и још неких
M

Mujagic

pre 8 meseci

A ko je Toni Kros?
?

??

pre 8 meseci

Holivudski glumac i reziser
g

gost027242

pre 8 meseci

Ma tu neki lik koji je osvojio sve sto je mogao, nebitan skroz
T

Tacnost

pre 8 meseci

A gde mu je Evropsko prvenstvo? Kros kao i mnogi drugi nisu osvojili sve iako se mnoge trofeje uzeli na kilo. Zna se koja je to Elita koja je uzela sve poput ronaldinja, Mesija, Anrija itd.
k

koji

pre 8 meseci

tulipanovic ovaj kros, mnogo umislio on da je neko i nesto,svaka cast vrhunski fudbaler kao sto imas i vrhunskih pisaca i vrhunskih doktora ali to mu ne daje za pravo da gura nos u tudji zivot i tudje odluke...bas odvratan komentar
U

Umislio??

pre 8 meseci

Da je neko i nesto????? Nije tebi dobro
d

druze

pre 8 meseci

meni je niko i nista u zivotu,kao sto sam naveo cenim ga kao dobrog fudbalera kao sto cenim i dobrog pisca ili doktora, dobro pisca cenim vise nego krosa ili nekog fudbalera posto je jasno da ima vise moze od nekog krosa
9

999

pre 8 meseci

Ljudi sebi malo previse dozvoljavaju.. Momak odabrao svoj put, njegov zivot, njegove pare, njegova porodica, treninzi, noge, glava, misici.. Nikog ne ugrozava, a javljqju se ljudi koji mu govore kako i sta treba?! I to Kros koji nije htio trenirati u Bajernu nego isforsirao transfer u Real, gdje sigurno igra i za vise novca.. Licemjerno malo. Pogotovo sto bi i u Bajernu igrao za ogromne pare i osvajao trofeje.
I

Iskreno

pre 8 meseci

Jedan u Kraljevskom klubu iz Madrida a drugi iz kraljevskog kluba u Arabiji, u cemu je razlika?
w

wow

pre 8 meseci

Ovo je jezivo koliko ljudi brani ove Arape i ovo što rade, mentalitet društva i neke vrednosti otišle u aut skroz.

Usput

pre 8 meseci

Branim Arape, ne zato što smatram da je to što rade dobro,nego zato što smatram da ne rade ništa novo. Zašto danas nema Zvezde, Steaue, Kopenhagena itd u završnici evropskih takmičenja, jel nisu pare razlog? Zašto je premijer liga postala najjače takmičenje evo reci mi?
9

999

pre 8 meseci

A sta radi Al Hilal, a da nije radio Real Mardid citavo svoje postojanje?? Ljudi 10 puta pravili neke Galaktikose (citaj kupovali najbolje na svijetu sto ima). Milion kontroverzi se vuklo za njima citavo postojanje. Ako najtrofejniji klub Evrope moze najvise da plati igrace, zasto to ne bi mogao i najtrofejniji tim Azije? Razlika je samo sto se ovom Azijskom zna porijeklo novca, jbg ljudi se rodili na dijelu zemlje gdje izvire najbitnija sirovina, dok se ovom evropskom ne zna nista, tj zive na kreditu. I sad je jedno moralno, a drugo nije? S druge strane, ovi Arapi znaju da mogu samo pare ponuditi, to i rade. Npr Barselona i njihovi mediji kad hoce nekog igraca naprave toliki medijski pritisak, pritisak na klub i na igraca, spuste mu cijenu i mora ga klub pustiti. To je simpaticno, veliki klubovi, a sad kad se pojavio malo veci glavonja to svimq smeta. Licemjernooooo..
w

wow

pre 8 meseci

@Usput, znači braniš ih zbog nekog inata praktično, to je još gore. Bravo. Znaš kako kažu, dva zla ne čine dobro.
g

gost 75

pre 8 meseci

Ne brane ljudi Arape, nego mrze Evropu :). Politika, propaganda, ratovi su doveli do toga da je većini ljudi na Balkanu mržnja osnovna emocija i na osnovu nje balansiraju svoje stavove.

Usput

pre 8 meseci

@wow ne nije to inat, to je logičan sled događaja. Kad su krenuli da daju veći novac od ostalih kako bi sve što valja doveli kod sebe, trebali su da znaju da će se pojaviti neko ko će sutra da da više. Branim ih zato što nemaju pravo da ih napadaju svi koji su do danas ćutali. Da je kako ja volim, transferi nebi ni postojali, igrao bi svako sa onim što je proizveo...
S

Slartibartfast

pre 8 meseci

@Usput A zasto nema Radnickog iz Nisa ili Vojvodine u nasoj ligi? Smeta nam sto Zvezda igra protiv timova koji imaju 10 puta veci budzet? Ne smeta nam sto Zvezda igra protiv timova koji imaju 10 puta manji budzet? Smeta nam sto ne znamo odakle Realu novac? Ne smeta nam sto ne znamo odakle Zvezdi novac? Mi smo cudan neki narod

uefalona

pre 8 meseci

Decko je odabrao pare ispred fudbala, trofeja i slave. Sa takvim mentalitetom nikad ne bi uspeo u Evropi tako da Evropa nije puno izgubila.
B

Bzvz

pre 8 meseci

Dobiće on pare, ali će da jede ono što se ne jede za pare, da ga ponižavaju, zvižduci na utakmicama upućeni kao Ronaldu, teraju iz kluba kao Benzemu, Nevesa, Mitrovića. Kros je gospodin.

Usput

pre 8 meseci

A tog u evropi nema?
g

guki

pre 8 meseci

Nije svako gladijator da se odriče svega i trenira 6 sati dnevno. I ja bih na njegovom mestu otišao da zaradjujem na lakşi način, jer nemam psihu potrebnu za napore koje traži Real. Ne vidim ništa lose u tome.
p

prezime gosta

pre 8 meseci

au, kakvi komentari... jeste li vi svjesni da ovdje govorimo o sportu? ne o promjeni firme, nego o sportu! e, takvi stavovi su ucinili ovaj sport ovim sto sada jeste. Samo biznis. Neko pominje da se obezbijedi cetvrto koljeno, neko povrede.. Ako na taj nacin razmislja jedan sportista, onda treba da promijeni profesiju! A da bi ovaj momak igrao za kikiriki u Evropi, ne bi sigurno! Zato je fudbal u konstantnom padu kvaliteta, nema vise takmicarskog naboja. Cast atletici, tenisu, jos nekim sportovima, dje takmicari ulazu nadljudske napore, ne zbog novca, nego zbog povjede! Sportski pozdrav
R

Rasing

pre 8 meseci

Druze pa do ovakvog stanja u fudbalu doveli su upravo Englezi, Zabari, Spanci. Razvalili su citavu Evropu, pokupovali sve najbolje, napravili od ostalih i to boljih liga svoje razvojne lige i sad kad se pojavio jaci igrac, odmah kukanje. Hocu k.aki necu kaki. Pa ne ide to tako. Inace profesionalni "sport" ti odavno nije sport. Pozdrav.

Usput

pre 8 meseci

Kako me smara ovo sa Arabijom i parama. Sad od jednom nikom nije do para i svi se groze istih. Kao da je premijer liga postala to što jeste zbog lepog vremena a ne novca. Počelo je sa serijom A, pa se pojavili Englezi sa više novca... E pa sad se pojavio neko sa još više, molim lepo. Dok su lige 5 kupovale sve što vredi i uništavali fudbal u ostatku evrope sve je bilo ok. Hteli ste biznis, dobili ste!
F

FM

pre 8 meseci

Ja da imam 20-21 godinu i da mi neko ovakav ugovor ponudi otisao bih bez razmisljanja. Zaradis 30-50-70 miliona i onda u penziju i zivis lagodan zivot sa 24, u naponu mladosti. Ovako kao fudbaler u top klubovima, do 35. zivis kao rob, odu ti najlepsi dani zivota da bi postao „milioner“, a ovde to uradis do 24. godine.
M

Madridistaaaa

pre 8 meseci

upravo tvoj komentar oslikava zasto je fudbal u rupi iz koje nece tek tako izaci...
Z

Zivi svoju strast i podigni svest

pre 8 meseci

Ko rob? Izgleda da si mlada generacija posto si programiran satanisticki da je sve u parama i materijalnim vrednostima. Pa ne igra se fudbal da bi se zaradile pare nego jer se u tome vidi uzivanje. To igranje, treniranje, nacin zivota je smisao a ne ono sto ti to donosi. Uzmes sa 24 godine 70 miliona i sta?? Ko si? Sta si? Kakvo ti je iskustvo zivotno, sa kojom svescu zivis, ne znas zadnjicu da obrises, potpuno nedorastao moci koju ti taj novac da. Onda posto ne znas za bolje, nadjes neku opajdaru plasticnu da ti trosi novac, zivce i vreme, bacis pare na neke vile i stanove u kojima ce drugi da uzivaju, na tetovaze i na auta u kojim ces se verovatno nastradati jer ne znas da ih vozis ili ce drugi da te voze i opet oni uzivaju u tome, bices krava muzara i glavna zrtva svakojakih vampira, posto ce te to sve duboko trositi a nece te puniti, trazices spas u drogi i ode zivot u pravcu u kom bi te onaj fudbaler koji igra iz strasti i ljubavi uz neku sasvim lepu lovu da moze da se vise nego pristojno zivi, sazaljevao...
?

??

pre 8 meseci

Pa ti bi onda fudbal igrao iskljucivo zbog para. Cim to gledas kao ropstvo. Nemas takmicarski duh i nisi za fudbal. Bolje odma da se okrenes biznis idejama i ucis skolu. Po tvom imenu "fm" zakljucujem da si klinac koji trenira fudbal, mrzi ga da ide na treninge, a voli da prati i gleda. Tako da je tvoje trenjiranje fudbala tracenje vremena. Bolje to vreme posveti knjigama, zimi u toploj sobi, leti pod klimom
S

Samo iskren

pre 8 meseci

Koliko ljudi ovde k.njaju o nekim "pravim" vrednostima i fudbalu koji predstavljaju izvor i olicenje istih, to je uzas. xD Fudbal se iz ljubavi ne igra ni u ovoj nasoj bednoj ping pong ultra super mega giga ligi, a onda neko pise o lepoti fudbala u evropskim najjacim ligama. xD Dodir sa realnoscu = 0. Sto Kros nije dosao u Zvezdu ili Partizan,posto voli fudbal i pare mu nisu bitne, pa da malo pomogne razvoju igre koju igra zbog ljubavi i lepote? Sto Mesi na zalasku karijere ne oplemeni bosanske terene nego opet ode za silne milione na suncanu Floridu? Sto ovaj Siti, kao evropski sampion, ne kupuje igrace sa ulice,po principu ko lepse zonglira i predribla drugara 1 na 1? Milina od finala Lige sampiona bila, prstalo na sve strane od prelepih poteza i driblinga, stajace ovacije sa tribina svih 90+ minuta, ljudi u neverici kako se fudbaleri zabavljaju i uzivaju na terenu, jer nije da kao kasacka grla trce i gledaju da budu brzi od protivnika, nego im je car da su sporiji, pa mu gurnu 4 puta kroz noge za redom. Hocete fudbal iz ljubavi, bez profesionalizma? Gledajte 2-3 najniza ranga fudbalskih liga, sve iznad toga je cist biznis i okretanje para (ako nema dovoljno za igrace, ima za uprave koje mesetare i rade u sopstvenom interesu). A sto bi Veiga razmisljao da li ce mu karijera propasti u nekom trenutku kada potpise za jaci tim, pa ga trener skloni i ne da mu da igra, i onda vise i ne moze da obezbedi sebi jak ugovor,ili se tesko povredi i zavrsi karijeru u 24-25 godina, ako do tada vec moze da se obezbedi jednim ugovorom? Zato sto licemeri poput Krosa, koji je za Real potpisao i igra bez dinara, ili citaoca ovog portala, smatraju da nije ispravno zaraditi vise od onoga sto imas u nekom momentu? Pffff, smesno i zalosno u isto vreme. Ako propadne arapska liga,svi ce se vratiti, ako ne propadne, mnogi ce jos otici, a pola licemera ovde ce tada pricati kako nikada jaca liga nije postojala, dok Arena ili sport klub placaju milione za prenose tih utakmica. Ok je da se placa u Evropi, ali nije ok van nje, paz' majku mu...
I

Istinitost

pre 8 meseci

Apsolutno se slazem, covek je bogat onoliko koliko ima slobdonog vremena, godina i sa kojim resursima raspolaze. Biti multi milioner u dvadesetim godina bez ikakvih obaveza je san svakog od nas da se ne lazemo. Slobdonog vremena i velikih para u evropi nema u tim godinama za razliku od Arabije sada. Mene licno satire 09 - 17 iako zaradjujem duplo vise od prosecne plate sedeci u kancu i kuckati na racunaru. Ma i deset puta da zaradjujem dzaba kada u najboljim godinama posle posla izmoren nemam snage ni da beljim negde i trosim.
8

8cn3j

pre 8 meseci

A pre samo godinu dana ako se ne varam napljuvase Ronalda samo tako sto ide kod njih. A sad vecina komentara ima opravdanje sto svaki ode. Jos Mesi ode u MLS, niko ih ni ne pominje nesto. Odose oni polako u zaborav, a ostadose pravi ljubitelji fudbala ovde izgleda 😁
G

GostLazar

pre 8 meseci

Pa dobro, decko ima pravo da bira sta zeli. Ako smatra da mu je okej da ide u Saud. Arabiju, neka mu je sa srecom. On igra za sebe i svoje pare. Ne kapiram sta ko ima da pljuje? Mozda njemu nije prioritet LS i ostalo. Jednostavno svako gleda drugacije to.
D

De jàn

pre 8 meseci

Sta je tu sramno? Covjek se odlucio da se finansijski obezbjedi do 3, 4 koljena. Svako radi sa svojim zivotom i svojom karijerom kako on misli da je najbolje. Izmedju ostalog, nece se on tamo zadrzati duze od 2, 3 godine, tada ce imati 23, 24, i opet ce moci da igra u Realu, Sitiju...
r

rd7

pre 8 meseci

Neka se obezbedi on, ima pravo, ali isto tako drugi imaju pravo da ga prozovu. Svesti sve samo na novac jeste sramno i odustati od najjačeg fudbala zbog istog je gubitnički mentalitet.
D

De jàn

pre 8 meseci

Fudbal je odavno postao samo novac, izuzev pojedinih klibova i liga. Imao si priliku prije nekoliko dana da procitas za Teveza, zasto je otisao u Kinu. Neko nije imao nista dok je odrastao, i sama pomisao da moze da zaradi dovoljno i za svoju unucad ga podstice da prihvati takvu ponudu. Niko njega nije primorao, mogao je da kaze 'necu, ne zelim da idem u Arabiju'...
@

@De jan

pre 8 meseci

ne zanima njega treće i četvrto koleno, nego da vozi Porsche i pije Don Perinjon
e

ebhek

pre 8 meseci

kad Trosi Real Kad Trose Englesi i Ostali iz Evrope niko se ne Buni kad trose Arapi onda Fifa mora da Reauguje da uravnotezi Trziste
s

sad bi ravnotezu

pre 8 meseci

"Međunarodne fudbalske organizacije moraju pažljivo da procene ovo pitanje kako bi uravnotežile tržište" Sad bi da uravnoteze trziste, Al bilo je ok dok su samo evropski bogati klubovi mogli da pokupuju sve zivo.
s

sorry

pre 8 meseci

Slucajno stavio minus
s

spodoba1

pre 8 meseci

Zamisli, sramota da neko odluci sta ce da radi sa svojim zivotom i svojom karijerom. A to cak ni ne ugrozava druge, bas sramno
K

Kazablanka

pre 8 meseci

Jeste poprilicno los potez za tako mladog fudbalera, ali slazem se da je "sramota" prejaka rec. Nije sramota, nema cega da se stidi covek. Samo je steta sto ce protraciti taj talenat u ligi u kojoj nista ne mora da se dokazuje, vec postoji iskljucivo radi biznisa.
G

Gaginjo

pre 8 meseci

Pa ako u ovoj situaciji gledamo samo fudbal i kakav znacaj on ima u ( muskom ) drustvu, da, ovo jeste sramota.
g

gama

pre 8 meseci

@Gaginjo veruj mi da to sto sada masovno odlaze ne mora nista da znaci jer je moguce da je ovo samo trenutno kao i sa Kinom. Imace Evropa fudbalere i bez ovog malog.
E

Egoisti

pre 8 meseci

Kada bogati zapad čerupa istok, jug i sever, za siću talente odvodi, tada je novac okej. Kada se arapi drznu i rade samo dva meseca ono što decenijama zapad radi onda zapad poziva na moralisanje, institucije, da neko arape zaustavi...

ГОШЋА

pre 8 meseci

Лепо му и рекао, тражиће тај за 2,3 године да се врати у Европу да игра ЛШ. Ето колико је важна метална снага у спорту, кад младе играче одмах понесу паре након неког озбиљнијег уговора. Уместо да остане у Европи, да напредује као играч, зарадио би лепе паре и у европским клубовима, тек 20 година имаш друже…Али добро шта је ту је, па неће ово са Арапима вечно трајати. Зна се где је колеква фудбала.

ГОШЋА

pre 8 meseci

колевка*
m

ma

pre 8 meseci

pa sad. Moze i s druge strane da gleda. Decko ima 21 godinu. Da se ne daj boze povredi gotovo. Nit para, nit znanja da ista drugo radi. Ovako ima siguricu da se obezbedoi, pa moze za koju godinu da se vrati u evropu. A s obzirok sta su sve pokupovali nece da mu fali dobrog fudbala i neko od koga da nauci..
Б

Браво

pre 8 meseci

Коначно неко да размишља главом. Данас, сутра може да се деси повреда и крај каријере или да се једноставно не снађе као Бојан Кркић и ко ће онда да плаћа рачуне? Човек отишао на две, три године реши финансије за пет генерација и враћа се у Европу до 24 ако хоће и има јо 8 сезона врхунског фудбала.. Спортски поздрав!
t

to je

pre 8 meseci

cale najveci.

Слободан Цветковић

pre 8 meseci

Није ми јасно, зашто се људи чуде...И то је посао, као сваки други...фирма, као и све фирме ...идеш тамо, где си боље плаћен. Сваки посао је чист интерес(новац), нема емоција, ни љубави...
@

@slobodaneee

pre 8 meseci

vidim da nisi iskreni zaljubljenik u fudbal i sport! Ne kazem da neko od nas ne bi otisao tamo kada bi imao takve ponude, ali ne mozes isto gledati na prelazak sa pumpadzije u kancelariju i prelazak iz Reala u Arabiju, ne cak i Reala nego nekog manjeg kluba, gde si u dobrom gradu, gde imas ogromne pare svakako, gde te svi vole i postuju, igras ozbiljnu ligu. Opet drugacije je pricati ovako, nego kada su ti te pare na stolu, ali kada bi ja licno imao sve ove uslove koje sam nabrojao mislim da ne bi postojale pare koje bi me oterale u Arabiju.
n

niko123

pre 8 meseci

@ Koji sport?covece ovo ti je biznis!Fudbal i sport ti je na terenu ispred zgrade.Profi sport ti je biznis i nista vise,kada klubovi vise nemaju koristi od igraca,sutnu ih, ni da trepnu.U profi sportu nema ljubavi prema fudbalu,ima samo prema lovi.A da bolje pogledamo zbog cega je trziste postalo poremeceno?da nije zbog Krosovog,gazde,odnosno vlasnika kluba Pereza?od njega je sve pocelo,Arapi samo rade, ono sto rade vlasnici klubova sa zapada,kupuju skupu robu, sto igraci jesu...
H

Hammers Srbija

pre 8 meseci

@niko123 zaobidji nas s tim, posao i biznis' a sport ispred zgrade, istina je da su svi oni nekad igrali ispred zgrade i da su samo vise voleli i zeleli da od toga naprave nesto od tih, sport i emocije su u skolskom i ispred zgrade'
?

??

pre 8 meseci

Pa nije fudbal posao kao svaki drugi posao. Ne bi se slozio s tobom. Fudbal je sport. Kad si mali roditelji te pitaju "sta zelis da treniras?" Ne misleci da ces to da radis kad porastes, nego da se lepo razvijas, da budes zdrav, u zdravom okruzenju, jednostavno da se bavis sportom
@

@niko123

pre 8 meseci

Jeste biznis slazem se, ali kad igras nasu bednu Super ligi srbije i te lige van lige 5. Sada pricamo o igracima koji imaju zarade po 5-10 i vise milioka godisnje i kao idu u arabiju oni su biznis pricu odavno presisali jer imaju previse love i onda mogu sebi da priuste neke fudbalske motive kad su vec u dobrim klubovima sa dobrom lovom
И

И

pre 8 meseci

Čemu ljutnja? Pa to da sa 21 godinu odeš u Arabiju upravo pokazuje da momak nikad ne bi postao vrhunski fudbaler, čak ni da je otišao u Real. To pokazuje kakva mu je ličnost i da mu sportski uspesi nisu prioriteti. Kao takav, naravno da ne bi postao top klasa ni u Evropi, bez obzira na prirodan talenat.
R

Rasing

pre 8 meseci

Sve sve da razumem ali da moralisu ovi iz Liga 5 koji 30 godina obrcu astronomske cifre. Jos Real koji je za vreme Franka (a to bilo pre 60, 70, 80 godina)mogao da dovede jednog Di Stefana iz Rivera za tada nenormalan novac. Bravo Arapi samo razvaljujte. Sve im uzmite.