Šik (© Rueters)
Šik (© Rueters)

Dalje ruke od Leverkuzena: Patrik Šik do 2027.

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 11:46

Čeh produžio ugovor, uskoro dobija pojačanje u liku zemljaka

Dani radosti na Baj areni. Pre dve sedmice zvanično se Leverkuzen vratio u Ligu šampiona, a čim se sezona okonačala pokazao je koliko ambiciozno pristupa narednom projektu, pošto je produžio ugovor sa Patrikom Šikom.

Češki centarfor je u četvrtak jutro ozvaničio nastavak saradnje, prvobitno planirane do juna 2025, s tim da će odredbama novog ugovora ostati u nemačkom klubu do leta 2027. Sve kao posledica sjajne sezone, najbolje u karijeri, u kojoj je 24 puta bio strelac u Bundesligi i završio kao drugi najefikasniji fubdaler takmičenja, odmah iza Roberta Levandovskog. Čak se pominjalo da bi možda mogao da nasledi Poljaka za slučaj da napusti Bajern, ali poslednji potez Simona Rolfsa, u ulozi sportskog direktora Framacueta, trebalo bi da bude poruka konkurenciji da ruke drže podalje od Bajera.

Izabrane vesti

Šik je odigrao fantastičnu sezonu, demonstrirao je svetsku klasu na poziciji centarfora. U svetu fudbala postoji samo nekoliko špiceva njegovog kalibra. Potpis novog ugovora jasno naglašava kakve su nam namere u narednom periodu“, naglasio je Rolfs.

Septembra 2020. Šik je stigao u Leverkuzen iz Rome za 26.500.000 evra i u drugoj sezoni aposlutno opravdao očekivanja. U narednoj će, sva je prilika, kraj sebe imati zemljaka za saradnika, jer je sve utanačeno sa Spartom, da iz Praga stigne jedna od najtalentovanijih čeških ovanzivaca, Adam Hložek. Navodno, za obeštećenje od 22.000.000 evra. U tom slučaju bi klub napustio Lukas Alario, koji je bio rezervna opcija tokom minulih godinu dana.


tagovi

Patrik ŠikBajer LeverkuzenLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara