Lovre Kalinić (©Reuters)
Lovre Kalinić (©Reuters)

Dalmatinski obračun na Šubićevcu: Šibenik bez Čopa i Ćurića, Lovre Kalinić opet na golu Hajduka

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 12:38

Hrvatska 1: Splićani imaju imperativ pobede u komšiliku, Dinamo već beži 10 bodova

Euforija je splasla u Splitu. Hajduk je osvojio Kup Hrvatske prošle sezone, očekivalo se da će ove u prvenstvu biti rame uz rame sa Dinamom, ali čim izađu van Poljuda, problemi za tim litvanskog trenera Valdasa Dambrauskasa. Porazi od Dinama i Osijeka u gostima upalili su alarm. Evropa je prošlost, nije se moglo protiv Viljareala u plej-of za Ligu konferencije.

Bodovi u gostima moraju da počnu da se osvajaju, a za to je prilika večeras (20.00) u Šibeniku na Šubićevcu. Mali dalmatinski derbi proglašen je visokog sigurnosnog rizika, a Šibenčani su ponovo posegnuli za merom kojom navijačima gostujuće tima brane kupovinu ulaznica za zapadnu tribinu. Pravdaju domaći taj potez pokušajem sprečavanja tenzija i nereda na tribini predviđenoj za domaće pristalice.

Izabrane vesti

Šibenik i Hajduk su ove sezone primili najmanje pogodaka, ali domaći i najmanje tresu mreže. U prošlom kolu su Narančasti remizirali s Osijekom, a moglo je vrlo lako završiti i njihovom pobedom. Tim Damira Čanadija je specijalista za remije, ima ih pet u prvih osam kola.

20.00: (6,75) Šibenik (4,20) Hajduk (1,50)

Za Šibenik neće igrati povređeni napadač Duje Čop, dok je doskorašnji kapiten Mario Ćurić pre nekoliko dana potpisao za ruski Torpedo iz Moskve.

Šubićevac je uvek bio težak teren za Hajduk. Znali su Splićani u komšiluku da gube ključne bodove u prvenstvu.

Teško je ovu utakmicu gledati u kontekstu drugih susreta Šibenika. Zbog statusa lokalnog derbija ova utakmica ima posebno značenje. Osetio sam to prošle sezone kada Šibenik susret s nama nije u najboljoj formi, ali su protiv nas bili na maksimumu. Uveren sam da će navijači na tribinama i pred televizijom gledati veliku borbu“, rekao je Dambrauskas pred utakmicu, prenosi germanijak.hr.

Litvanski stručnjak najavio je da se u tim vraća kapiten, golman Lovre Kalinić, kao i Anthoni Kalik posle odslužene suspenzije zbog kartona. Za Hajduk neće igrati Dino Mikanović koji pauzira zbog povrede koju je zadobio prošle nedelje protiv Slavena. Mesta u napadu su rezervisana za iskusne Nikolu Kalinića i Marka Livaju.

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

HRVATSKA 1 – 9. KOLO

Petak

20.00: (6,75) Šibenik (4,20) Hajduk (1,50)

Subota

18.30: (2,40) Rijeka (3,25) Osijek (3,05)

21.05: (6,00) Gorica (4,10) Dinamo Z. (1,55)

Nedelja

18.55: (1,95) Slaven (3,40) Istra (4,10)

21.05: (1,63) Lokomotiva Z. (3,80) Varaždin (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hajduk SplitHrvatska 1HrvatskaŠibenik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara