Valdas Dambrauskas (©Reuters)
Valdas Dambrauskas (©Reuters)

Dambrauskas kreće u poteru za Dinamom, Slaven je neugodan gost Osijeku

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 12:58

Hrvatska 1: Primorski derbi u Šibeniku, vicešampion dočekuje ekipu iz Koprivnice koju nije dobio oba puta ove sezone u Gradskom vrtu

Nikad neizvesniji šampionat Hrvatske čak četiri tima su u borbi za titulu. Osijek, Rijeka i Hajduk su osetili da je ove godine vreme da se skine Dinamo s trona u HNL-u. Splićani su loše počeli, ispali su letos od kazahstanskog Tobola u ranoj fazi kvalifikacija za Ligu konferencije. Šveđanin Jens Gustafson je brzo digao sidro, a preporod Hajduka počeo je angažovanjem Litvanca Valdasa Dambrauskasa. On dobro poznaje hrvatski fudbal, jer je prošle sezone vodio Goricu. Letos je stigao u redove bugarskog šampiona Ludogoreca, ali posle poraza od Crvene zvezde u Razgradu u Ligi Evrope (0:1) smenjen je s kormila desetostrukog prvaka naših istočnih suseda.

Dambrauskas još nije osetio gorčinu poraza na klupi Hajduka. Ima pet trijumfa i dva remija i samo pet bodova manje od Modrih, ali i meč manje. Elitna liga Hrvatske se nastavila u petak, kada je Istra u Puli dobila Goricu sa 2:1, a Hajduk danas (17.05) igra prvi zvaničan meč u 2022. godini. Gostuje komšijama Šibeniiku u primorskom derbiju 21. kola HNL-a.

Izabrane vesti

Zadranin Ferdo Milin (44) novi je trener Šibenika. On će debitovati danas na Šubićevcu. Sa španskim trenerom Marijom Rosasom je raskinuta saradnja početkom godine.

"Šibenik će sigurno biti motivisan, jer ovo je nova godina i novi izazovi, pogotovo s novim trenerom. Ali mi smo Hajduk, rastemo kao tim i jedino što treba to da pokažemo na terenu. Ne mislimo da će biti lako, ali verujemo u naše mogućnosti“, rekao je Dambrauskas u najavi ovog dvoboja.

17.05: (6,25) Šibenik (4,00) Hajduk (1,55)

Hajdukovci su zimske pripreme odradili na Poljudu, odigrali su tri prijateljska susreta u kojima su savladali Široki Brijeg i Varaždin i odigrali nerešeno s Veležom.

Hajdukov trener Valdas Dambrauskas u ovoj utakmici sigurno neće moći da računa na novopridošlog vezistu Lukasa Grgića koji je u poslednjoj utakmici odigranoj za LASK u austrijskoj Bundesligi dobio peti žuti karton što automatski označava suspenziju za sledeću utakmicu, a to se odnosi i na duela Prve lige. U konkurenciji za tim nije ni Dino Mikanović koji je u petak stigao na Poljud, ali nema još pravo da igra. Samjuel Eduok je još uvek u procesu rehabilitacije od povrede.

Hajduk i Šibenik odmerili su snage dva puta tokom aktuelne sezone. U prvoj utakmici odigranoj početkom avgusta prošle godine na Poljudu slavio je Hajduik sa minimalnih 1:0, a u drugom susretu na Šubićevcu odigranom sredinom oktobra domaćin je pobedio rezultatom 2:0.

Osijek je najbolj domaćin u ligi, ima sedam pobeda, dva remija i poraz, a danas (15.00) u Gradskom vrtu stiže Slaven Belupo. Gosti su na pretposlednjem mestu, pa je jasno da je četa Nenada Bjelice favorit. Na međusobnim mečevima ovih timova ne dolazi veliki broj golova. Na sva tri ove sezone je bilo 0-2 (kvota u Mozzartu da će u Osijeku da bude dva ili manje pogodaka je 1,76).

15.00: (1,48) Osijek (4,10) Slaven (7,50)

Osijek je prošao u polufinala Kupa Hrvatske posle boljeg izvođenja jednadaneasteraca protiv Slavena prvog dana decembra prošle godine. Posle 90 minuta nije bilo glova. U HNL-u, Osijek je pobedio u Koprivnici sa 2:0, dok je u prvom meču letos u Gradskom vrtu bilo 0:0.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

HRVATSKA 1 – 21. KOLO

Petak

Istra - Gorica 2:1 (0:1)

/Perković 58, Drena Beljo 74 - Jovičić 6/

Subota

15.00: (1,48) Osijek (4,10) Slaven (7,50)

17.05: (6,25) Šibenik (4,00) Hajduk (1,55)

Nedelja

15.00: (1,30) Lokomotiva Z. (5,20) Hrvatski Dragovoljac (11,0)

17.30: (1,37) Dinamo Z. (4,80) Rijeka (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1HrvatskaOsijekSlaven BelupoŠibenikValdas DambrauskasHajduk SplitHNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara