Damijan Munjoz (©YouTube)
Damijan Munjoz (©YouTube)

Damijan Munjoz je zamenio Palerma i napravio čudo, živi san svakog trenera početnika

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.01.23. | 23:05

Mladi čileanski trener je doveo Kuriko Unido u kvalifikacije za Kopa Libertadores, a u novoj sezoni Primere, počev od susreta sa Kokimbom u 1. kolu (ponedeljak, 01.00) pokušaće da napravi još veći uspeh

Počelo je novo fudbalsko prvenstvo u Čileu, a jedan od zanimljivijih mečeva 1. kola igra se u noći između nedelje i ponedeljka, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će Kuriko Unido da ugosti Kokimbo.

Kuriko Unido je ekipa koja je zauzela prošle sezone treću poziciju, koja ga vodi u kvalifikacije za Kopa Libertadores. Plasman tamo je istorijski uspeh za klub koji postoji 49 godina, nikada do sada nije imao priliku da odmeri snagu sa drugim ekipama iz inostranstva.

Izabrane vesti

Prošle sezone su popularni Poslastičari bili prava senzacija čileanske Primere, pošto su samo godinu dana pre toga jedva izborili opstanak. Bili su prvi iznad crte, samo zbog toga što su imali bolju gol-razliku od Uačipata. Za tri pogotka.

Te sezone je legendarni Argentinac Martin Palermo sedeo na klupi, ali je dobio otkaz u finišu zbog loših rezultata. Sezonu je kraju priveo Damijan Munjoz, pomoćni trener, a pošto je izborio opstanak remijem sa Audaks Italijanom u poslednjem kolu, uprava mu je pružila šansu kao šefu stručnog štaba.

01.00: (2,00) Kuriko Unido (3,30) Kokimbo Unido (3,60)

Prvi put se ovaj 39-godišnjak našao u toj ulozi. Nekadašnji Kurikov fudbaler je dugo u klubu, od 2013. godine, ali vodio je prvo žensu sekciju, pa posle od 2015. do 2018. godine omladince. Tek je od 2019. postao pomoćni trener u A timu. Poznaje sistem, ali nema previše iskustva.

Ipak, ispostavilo se da je to što ima bilo dovoljno da potpuno okrene ekipu. U šestoj sezoni u Primeri, Kuriko je bio treći, dugo je čak uspevao i da zadrži korak za Kolo Kolom, kasnije šampionom. Ipak, popustio je pred kraj, pa će morati „samo“ u kvalifikacije za elitno takmičenje Južne Amerike.

One su na programu u februaru, pre toga će Kuriko da odigra nekoliko prvenstvenih mečeva, počev od duela sa Kokimbom, timom koji je prošle sezone jedva izborio opstanak. Svakako, nema navijača Unida koji već uveliko ne mašta o duelima sa Flamengom, Palmeiraasom, Bokom Juniors, River Plejtom...

Dobio je Munjoz nekoliko pojačanja za novi šampionat, Omara Merla iz Sporting Kristala, Augusta Bariosa iz Union Espanjole, bivšeg igrača Nekakse Jerka Leivu, Morelin Serhio Vergara je došao na pozajmicu…

Videćemo da li je to dovoljno da Munjoz bude zadovoljan. Prošle sezone je Kokimbu pobedio jednom, krajem maja na svom terenu sa 3:0. Posle toga su početkom novembra odigrali 1:1.

Očekuje se da stadion La Granha, odnosno Farma, kako glasi prevod sa španskog na srpski jezik, bude ispunjen noćas. U Kuriku vlada euforija posle odlične sezone, pa će verovatno svih 8.278 sedišta da bude ispunjeno na premijeri novog šampionata. Zagrevanje za elitno takmičenje...

ČILE 1 – 1. KOLO

Petak

Magaljanes – O‘Higins 0:1 (0:0)

/Belmar 80/

Subota

Union Espanjola – Njublense 0:1 (0:1)

/Serezo 43/

Palestino – Audaks Italijano 1:1 (0:0)

/Salas 90+1 – Sosa 75/

Nedelja

Kobresal – Union La Kalera 3:1 (2:1)

/Munder 31, Makargo 42, Lezkano 73 – Paserini 45/

Everton – Universidad Katolika U TOKU

Kopijapo – Kolo Kolo U TOKU

Ponedeljak

01.00: (2,00) Kuriko Unido (3,30) Kokimbo (3,60)

23.00: (2,20) Universidad Čile (3,20) Uačipato (3,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kuriko UnidoČile 1Kokimbo Unido

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara