Žil Kunde (Reuters)
Žil Kunde (Reuters)

Dan K! Čelsijeva ponuda od 65.000.000 oduvala Barsu iz igre, ostala joj još samo tanka nada

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.07.22. | 13:05

Danas bi Plavci trebalo da završe još jedan veliki transfer

Još jedna transfer sapunica se bliži kraju.

Čelsi je na pragu trećeg velikog pojačanja, a Barselona ostaje bez jedne od najvećih želja. Prema informacijama iz Engleske i Španije, Čelsi je sinoć Sevilji dostavio ponudu koja se ne odbija za francuskog štopera Žile Kundea.

Izabrane vesti

Već godinu dana je Kunde velika želja Tomasa Tuhela u Čeksiju. Napadali su ga i letos, i zimus. Ali sada je konačno kucnuo čas. Sevilja je početnu pregovaračku poziciju postavila na 70.000.000 evra, a Čelsijeva prva ponuda je iznosila 55.000.000 evra sa uključenim bonusima. U međuvremenu je Barselona takođe letela oko Francuza ali nije bila spremna da ponudi više od 45.000.000 evra.

Sinoć je Čelsi spremio drugu i poslednju ponudu: 65.000.000 evra sa uključenim bonusima i to je otprilike cena kojoj su se u Sevilji objektivno i nadali. Klub iz Andaluzije je dao zeleno svetlo, a Čelsi odavno ima dogovor sa igračem oko petogodišnjeg ugovora vrednog čak 12.000.000 evra neto po sezoni. Ni tu Barsa nije mogla da parira. Maksimalno je mogla da mu ponudi 7.000.000 evra godišnje.

Poslednja nada Katalonaca je da će igrač iz ljubavi prema Barseloni pristati na skoro duplo manju platu i pride izvršiti pritisak da prihvati njihovu ponudu koja je drastično manja od Čelsijeve?! Bajke za malu decu…

Danas je ključni dan za realizaciju transfera francuskog reprezentativca i ostali su još samo da se utanače neki sitni detalji između Čelsija i Sevilje. Ukoliko Barselona negde odjednom ne pronađe višak novca i ne izađe sa novom ponudom u poslednjem momentu, sve je rešeno…

Kunde će postati treće veliko pojačanje Plavaca ovog leta. Pre njega je iz Napolija kupljen Kalidu Kulibali za 40.000.000 evra, a potom i Rahim Sterling iz Mančester Sitija za 56.000.000 evra.

Kulibali i Kunde bi uz iskusnog Tijaga Silvu trebalo da čine štopersku liniju Tuhelovog tima posle odlazaka Ridigera u Real i Kristensena u Barselonu. Ali pokušaće Čelsi da im priroda još jednog štopera. Želja je bio Natan Ake iz Mančester Sitija ali je šampion Engleske ipak stavio veto na transfer. Sada se najviše priča o Presnelu Kimpembeu kojeg je Tuhel trenirao u Pari Sen Žermenu i kojeg francuski klub želi da proda. PSŽ za početak traži oko 55.000.000 evra, Čelsi se nada da bi mogao da završi posao za oko 40.000.000 evra.

 


tagovi

Žil KundeLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara