Dan kada su Galicija i La Korunja slavili jednog Srbina...

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 14:54

U Španiji se setili Zoran Stojadinovića i sjajne generacije Deportiva

Na pomen Deportiva iz La Korunje stariji ljubitelji fudbala sa sa setom sećaju čuvene generacije sa kraja deveddesetih. Još čuvenijih driblinga Brazilca Đalminje, golova Dijega Tristana i tehnički savršenog fudbala tima sa Rijazora. Bilo je tu pregršt antologijskih momenata, čak i pre te generacije kada je Miroslav Đukić promašio penal za titulu.

Ali i pored tog Đukićevog greha, Srbi su imali važnu ulogu u novijoj istoriji Deportiva. Sjajne role na Rijazoru imao je i Slaviša Jokanović, ali su se danas u Galciji setili drugog čoveka sa ovdašnjeg podneblja.

Izabrane vesti

Reč je Zoranu Stojadinoviću, čoveku koji je kao napadač imao veliku uticaj na rezultate Deportiva u sezoni 1990/91. Upravo te takmičarske godine Deportivo se posle 18 godina čekanja vratio u Primeru. Tako je počeo preporod kluba koji ponovo preživljava teške trenutke i trenutno se nalazi u trećem rangu.

Novinari iz Galcije su danas izbacili seriju tekstova o Deporovoj generaciji iz 1991. godine. Njen deo je bio bivši vezista Crvene zvezde Dragi Kanatlarovski. Ali u napadu je blistao Zoran Stojadinović, čovek koji je kasnije na Iberijskom poluostvu napravio zapaženu menadžersku karijeru. Na 29 utakmica Stojadinović je postigao devet golova. Neki su bili odlučujući.

„Stojadinović je u tom trenutku bio visok i moćan napadač. Bio je povremeno na klupi, ali je u najvažnijim utakmicama odigrao sjajno. Postigao je devet golova. I bio heroj poslednjeg meča protiv Mursije. Kasnije je otišao u Figueras. Brzo je postao agent igrača i kumovao u mnogim transferima srpskih fudbalera u Španiju. Primera radi doveo je Jovana Stankovića u Majorku“, piše u tekstu prestižnog lista iz Galicije.


tagovi

Deportivo La KorunjaZoran Stojadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara