Fudbaleri Almerije (©YouTube)
Fudbaleri Almerije (©YouTube)

Dan odluke u Segundi: Almerija, Eibar i Valjadolid u borbi za direktnu promociju, dešavanja prate i Beograđani

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.05.22. | 12:30

Ekipi za koju igraju Srđan Babić i Umar Sadik za plasman u Primeru potrebna je pobeda nad Leganesom (nedelja, 20), u suprotnom zavise od Ueske i Alkorkona

Ove nedelje je na programu poslednje kolo španske Segunde, svi preostali mečevi su na programu od 20 časova, a zanimljivo je da još čekaju da se podele dve direktne vize za Primeru, kao i tri od četiri karte za baraž. U najboljoj poziciji su Eibar, koji gostuje u Alkorkonu, kao i Almerija, koju će da dočeka u Madridu Leganes.

Ova dva tima su trenutno na vodeće dve pozicije, pa bi eventualnim pobedama osigurali promociju u elitni rang. U tom slučaju bi ostali van domašaja Valjadolidu, sve i da on savlada Uesku.

Izabrane vesti

Almeriji bi i remi mogao da bude dovoljan, dokle god se ne desi da sva tri kluba završe na kraju sa po 81 bodom. U trouglu koji bi nastao, ekipa Srđana Babića i Umara Sadika bi bila naslabija, jer je sakupila najmanje poena u direktnim okršajima sa Eibarom i Valjadolidom.

Zato, ako bi Leganes i Almerija podelili plen, a Valjadolid i Eibar trijumfovali, crveno-beli bi prošli dalje kao drugi, jer imaju bolji međusobni odnos protiv ljubičastih. U tom scenariju bi Valjadolid morao da se zadovolji baražom.

--------------

Susreti ove sezone:

Almerija – Eibar 0:2

Eibar – Almerija 1:0

---

Valjadolid – Almerija 2:2

Almerija – Valjadolid 3:1

---

Eibar – Valjadolid 0:2

Valjadolid – Eibar 2:0

--------------

Dakle, klub koji je u vlasništvu slavnog Brazilca Ronalda do Primere može da dođe samo ako savlada Uesku, a pritom poslednjeplasirani Alkorkon osvoji barem poen ili Leganes našeg Lazara Ranđelovića trijumfuje. Ovog poslednjeg scenarija se naravno posebno pribojavaju Crvena zvezda i Partizan. „Večiti“ navijaju da se Almerija plasira u Primeru, jer bi se tako aktivirale klauzule u Babićevom i Sadikovom ugovoru. Crveno-beli čekaju na nešto više od 1.000.000 evra, jer bi Almerija automatski otkupila štopera koji je za sada tamo na pozajmici, dok crno-beli računaju na 3.000.000 evra.

Naravno, to ne garantuje da će Sadik ostati u Španiji, poslednjih dana se pominje da bi mogao čak i da se vrati u Romu, osvajača Lige konferencije.

Za sada sam igrač Almerije. Uživam u Španiji, ali ne znam šta će budućnost da donese. Romu i Rim ću uvek da smatram domom, Žoze Murinjo je jedan od najboljih trenera na svetu i naravno da bih voleo da sarađujem sa njim“, kazao je Sadik za portal Goal.com.

20.00: (4,90) Leganes (3,60) Almerija (1,75)

Kada uzmemo u obzir sve računice i moguća scenarija, najveća je verovatnoća da će Valjadolid da ima još dve prepreke na putu do elite. Koje tačno, takođe ćemo da saznamo danas. Za sada je izvesno samo to da će Tenerife u baraž, jer slabije od šeste pozicije ne može da padne. Za preostala mesta bore se Đirona, Las Palmas i Real Ovijedo.

-------------------------------

Sve utakmice Segunde možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Poslednji od njih je i najdalje od baraža. Trenutno je ispod crte, ima po dva boda manje od Đirone i Las Palmasa, pa mu ni eventualan trijumf nad Ibicom ne garantuje prodor do šestog mesta. Neophodno je i da Đirona ili Las Palmas izgube.

20.00: (5,20) Sporting Hihon (3,70) Las Palmas (1,70)

Tu dolazimo do još jedne zanimljive situacije. Sporting Hihon bi mogao da pomogne Ovijedu ukoliko bi savladao Las Palmas, ali navijači tog kluba bi više voleli da Uroš Đurđević i njegovi saigrači polože oružje pred timom sa Kanarskih ostrva nego da slučajno vide Ovijedo u Primeri. Hihon i Ovijedo su veliki rivali.

Kao Sportingov navijač, razumem zašto ljudi ovde ne žele da vide Ovijedo u plej-ofu. Logično je. Međutim, podrška sa tribina će nam se verovatno menjati zajedno sa rezultatima na ostalim utakmicama“, kazao je Abelardo Fernandez, strateg Sportinga, koji je podvukao da sa igračima nije uopšte razgovarao u svlačionici o Ovijedu.

Inače, Sporting je tek 17. na tabeli, ima samo tri boda više od Amorebijete, ali ne mora da brine za opstanak. Ona je već završila takmičenje u subotu, od Segunde se oprostila pobedom nad Ponferadinom. U treći rang će još i Real Sosijedad, Fuenlabrada i Alkorkon.

Ove nedelje će biti razrešena i borba za najboljeg strelca Segunde. Nagradi se nadaju četvorica napadača. Trenutno prvo mesto drži iskusni Urugvajac Kristijan Stuani, koji je u dresu Đirone 22 puta zatresao protivničku mrežu. Najbliži pratilac muje Eibarov Stoičkov sa 21 golom, a iza njega su Ruben Kastro (Kartagena) i Borha Baston (Ovijedo) sa po 20 pogodaka. Sadik je do sada bio 17 puta strelac, a Đurđević u 14 navrata.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ŠPANIJA 2 – 42. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Real Sosijedad B – Saragosa 1:2 (0:2)

/Martin 66 – Azon 1, Vada 41/

Mirandes – Fuenlabrada 5:1 (2:0)

/Visente 4, Kavas 6, Rikelme 54, Hasan 67, Kameljo 80 – Kante 63/

Subota

Lugo – Malaga 1:0 (0:0)

/Sene 78/

Amorebijeta – Ponferadina 1:0 (0:0)

/Unzueta 90+3/

Nedelja

20.00: (8,00) Alkorkon (4,40) Eibar (1,43)

20.00: (4,30) Burgos (3,50) Đirona (1,87)

20.00: (5,20) Sporting Hihon (3,70) Las Palmas (1,70)

20.00: (4,90) Leganes (3,60) Almerija (1,75)

20.00: (1,47) Ovijedo (4,20) Ibica (7,50)

20.00: (1,63) Tenerife (3,90) Kartegena (5,50)

20.00: (1,35) Valjadolid (5,30) Ueska (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

EibarAlmerijaSegundaValjadolid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara