Dansska Superliga
Dansska Superliga

Danci traže novac od evropske Superlige

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.11.21. | 13:27

Vlasnici nacionalnog takmičenja u Danskoj obratili se Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu

Projekat evropske Superlige koji predvode Real, Barselona i Juventus i danska Superliga dogovorili su se da u naredne dve godine pregovaraju o korišćenju brenda "Superliga".

Prema pisanju El Periodico de Espana, glavno klupsko takmičenje u Danskoj pobunilo se protiv pokušaja velikih klubova da se takmičenje u nastajanju zove kao i njihov nacionalni šampionat.

Izabrane vesti

Naime, kada su otkrili da je evropsko takmičenje 16. aprila pokrenulo proceduru za registraciju svog brenda Danci su podneli prigovor Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu u kojem tvrde da semantička i vizuelna sličnost dva imena dovodi do konfuzije kod kupaca, odnosno da bi nova konkurencija mogla da iskoristi prednosti ili naruši prestiž danskog brenda.

Zapravo, krajnji cilj danske Superlige je da dobije nadoknadu za nesuprotstavljanje.

Kancelarija je dala strankama rok od dva meseca da se dogovore - 7. novembar. Obe strane dva dana pre tog datuma su poslale dokument, potpisan od njihovih pravnih zastupnika u kojem su zatražili produženje roka za postizanje sporazuma do septembra 2023.

Ukoliko se pregovori ne nastave u željenom smeru, bilo koja strana može da "svira kraj", što bi značilo da će evropska kancelarija morati da reši spor.


tagovi

Danska 1Evropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara