Komentari na vest

Dani Alves ponovo odbijen za kućni pritvor, ostaje iza rešetaka

@

@jeess

pre oko 1 godinu

To mozda po filmovima, itd. Ali tu pricu da se takav dokaz moze okaciti macku o rep, mozes ti da okacis macku o rep. ;) Jer, kod nas nema porote i ubedjivanja, kao kad gledas holivudske izdanke, vec je sudija pojedinac i svaki dokaz koji sa tebe moze da smakne krivicu je upotrebljiv i validan. Moze se tumaciti i grebati za odbacivanje dokaza koji su bespravno steceni, ukoliko oni utvrdjuju krivicu okrivljenog, pa mu je olaksavajuca okolnost odbacivanje tog dokaza, ali odbijanje dokaza koji utvrdjuju neciju nevinost je prica za ispred prodavnice. Ovo ti, pre svega, garantuje prezumpcija nevinosti, tako da je teret na tuziocu da dokaze postojanje krivicnog dela, a okrivljeni ima svako pravo da dokaze svoju nevinost, uz pomoc bilo kog dokaza. Pogotovo ako postoji video snimak koji se upotrebljava kao dokaz da je ucinio delo (malo kontradiktorno,zar ne?!) P. S. Ovo ti je pro bono objasnjenje, samo zato sto Alvesa ne mogu da gledam ocima koliko je ogavan (blago receno), pa da ne bude da ga branim. Samo sam objasnio pravno stanoviste prema utvrdjivanju i prihvatanju dokaza.
G

Grga Cvarak

pre oko 1 godinu

Prvo ju ne pozna, pa su samo razgovarali, pa je na kraju ipak bilo seksualnog odnosa, ali kao sve uredno, sa pristankom? Mislim da je ovde sve jasno.
G

Gostqqq

pre oko 1 godinu

Ne ulazim u to da li je kriv ili ne, ali s obzirom da su optuzbe za silovanje protiv poznatih fudbalera postale vrlo ucestale, da sam na njihovom mestu, tacno bih svaki put kad odem sa nekom ostavio audio snimanje na telefonu ukljuceno. Jer nikad ne znas da li ces da se probudis sa tuzbom za silovanje ili ne. A ako te tuzi, dostavis snimak, pa onda ti nju lepo tuzis za klevetu, uzmes joj sve, platis novine da pisu o tome, da se nijedna ne seti vise da to uradi.
R

RealNo1

pre oko 1 godinu

Има само мали проблем, то је забрањено.
@

@realno

pre oko 1 godinu

Nije zabranjeno snimati razgovore u kojima ucestvuje onaj koji snima, a covek je rekao audio snimanje, ne video snimanje, radi dalje distribucije i pokazivanja. Pogotovo ako se takvo ponasanje pokaze opravdanim. Tako da, drz' se svog poslovnog reona, mani se corava posla.
j

jeess

pre oko 1 godinu

Tajno snimani razgovor je neupotrebljiv kao dokaz na sudu,možeš ga samo okačiti mačku o rep.A za alveša ima snimak kako je na silu uvukao devojku u wc sa hodnika,a tako i izgleda kao čisti psihopata,nikad nisam ni sumnjao da nije baš dobar u glavu.
G

Gostqqq

pre oko 1 godinu

Ne pratim slucaj, mozda je i kriv, nemam pojma. Ali mi je neverovatno da je neprihvatljiv dokaz kada snimas samog sebe.