Dani odluke za Drkušića i Zvezdu: Mač je kod Putinovog čoveka

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 16:49

Crveno-beli pokušavaju da smanje obeštećenje od tri miliona evra

I tokom gostovanja u Sportskom Žurnalu generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je napomenuo da najtrofejniji srpski klub nikada nije imao mirnije leto, od kada je on stanovnik Ljutice Bogdana. Dok prvaci drugih zemalja znoje zadnjicu u plej-of mečevima, odgovorni sa Marakane mogu da se posvete finallnom dodiru sa letnjim prelaznim rokom.

Dosadašnji posao sluti na dobro, ali se očekuje nadgradnja postojećg tima još nekim pojačanjem. Pre svega na pozicijima štopera, zadnjeg veznog i napadača. Nije tajna da izraelski stručnjak Barak Bahar posebno ceni kvalitete centralnog beka Sočija Vanje Drkušića, i da bi voleo da ga ima u timu za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Crvena zvezda, gledajući spisak igrača, ima dovoljan broj defanzivaca. Kao primarne opcije nametnuli su se Miloš Degenek, prekomandovani Srđan Mijailović i kapiten Dragović. Koristi Bahar i Milana Rodića zbog ulaznog pasa, koji je došao do izražaja, primera radi, prilikom drugog gola protiv Fjorentine. Međutim, nije bilo na terenu previše Nemanje Milunovića, kao i mladog Stefana Lekovića, koji je pred odlaskom iz matičnog kluba. Tu je i oporavljeni Spajić.

Uz sve to postoji mogućnost da Miloš Degenek, kao u reprezentaciji Australije, za mečeve Lige šampiona, bude prekomandovan na poziciju desnog ful beka. To bi otvorilo prostor u srcu odbrane, a Drkušić se, gledajući karakteristike, nameće kao logična zamena za Strahinju Erakovića. Reč je o nešto bržom štoperu, dobom u vazduhu...

Samo ceo posao ima jedno, ali... Soči je odredio cenu za standardnog reprezentativca Slovenije od tri miliona evra. To je cifra u rangu najskupljih pojačanja u istoriji Crvene zvezde, koja otvara polemiku o tome da li je Vanja Drkušić potreban. Odnosno da li je garancija odličnih izdanja u Ligi šampiona.

Traju pregovori već nedeljama, u operaciju je uključen i Marko Marin. Ali se Soči pokazao kao vrlo nezgodan pregovarač. Gazda tog kluba Boris Rotenberg važi za čoveka koji je težak na kompromisima. Vlasnik je, zajedno sa bratom, najveće građevinske kompanije za gasovode u Rusiji. Bogatstvo mu se procenjuje na preko milijardu dolara, važi za čoveka od velikog poverenja predsednika ruske federacije Vladimira Putina. Kod njega je i mač i pogača.

Pregovori traju već danima. I ishod bi trebalo da bude poznat za nekoliko dana. Crvena zvezda ima rok do 4.septembra da prijavi igrače za Ligu šampiona, i do tada će biti načisto da li će ispuniti još jednu želju Baraka Bahara. Dobra stvar za crveno-bele je činjenica da je reprezentativac Slovenije, rođen 1999. godine, vrlo zainteresovan za prelazak u Crvenu zvezdu. Vidi dolazak na Marakanu kao na šansu za iskorak, dokazivanje u Ligi šampiona. Uz sve to postoji i emotivna crta, pošto je Drkušić navijač srpskog kluba.

Dani odluke za Zvezdu i Drkušića.

 


tagovi

Vanja DrkušićBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara