Kristijano Ronaldo i Hvan In Bom (©Reuters)
Kristijano Ronaldo i Hvan In Bom (©Reuters)

Darko Kovačević oduševljen: Hvan je fenomen, alal vera Zvezdo

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 16:09

“Kompletan igrač, istinski lider na terenu”, kaže legendarni napadač Crvene zvezde i Olimpijakosa

Kada se Beogradom proširila informacija, još tokom vikenda, da je Crvena zvezda zainteresovana za vezistu Olimpijakosa Hvan In Boma, mnogi su samo odmahnuli rukom. Niko nije mogao da pretpostavi da srpski šampion ima snage da bude konkurentan u borbi za vezistu iz Koreje, koji je prethodne takmičarske godine bio glavna snaga Olimpijakosa.

Posebno što su se oko njega vrzmali brojni klubovi iz top pet liga, i što je Hvan bio siguran da će karijeru nastaviti u Italiji. Međutim, ponedeljak je doneo lepe vesti za navijače Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Hvan je pred potpisom, što je oduševilo i legendarnog napadača Olimpijakosa i Crvene zvezde, nekadašnjeg sportskog direktora pirejskog kluba Darka Kovačevića.

“Uh, čuo sam tu vest... Hajde da kažemo da će posao biti priveden kraju. Ako se to desi, a koliko znam hoće, mogu samo da konstatujem: ‘Zvezdo, alal vera’. Ne znam detalje pregovora i kako je Hvan stigao do Beograda i Crvene zvezde, mogu samo o fudbalskim kvalitetima. Verujte mi on ih ima”, kaže Darko Kovačević za Mozzart Sport.

Mnogo toga se zna o karijeri novog veziste Crvene zvezde. Činjenica je da je ovog leta bio skrajnut u Olimpijakosu usled spora sa klubom.

“Zvezda je dovela fenomena. Ne zna se koji segment je u igri Hvana bolji. Ima odličan prenosni pas, šutira sa obe noge. Može da igra kao zadnji vezni i rastereti štopere. Ima i druge kvalitete, posebno šut sa distance”.

Olimpijakos je sa njim u timu imao nešto slabiju prošlu sezonu.

“Jeste, ali on je bio sjajan. Igrao je konstantno dobro, gotovo bez slabe utakmice. Znate šta je još bitno? On je lider na terenu, nametnuo se u Olimpijakosu kao vođa. Stalno priča i pomera linije tima. To je Crvenoj zvezdi potrebno, posebno u Ligi šampiona”…

Veruje Kovačević da će crveno-beli sa Hvanom u timu biti konkurentniji u Ligi šampiona.

“Sportista sam, bavim se fudbalom ceo život. Naravno da verujem da Crvena zvezda može da napravi iskorak u Ligi šampiona. Posebno da bude nezgodna kod kuće”.



tagovi

Darko KovačevićHvan In BomFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara