De Hea i Henderson (©Reuters)
De Hea i Henderson (©Reuters)

De Hea zbog privatnih razloga neće braniti mesec dana, Hendersonu šansa da se dokaže

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.03.21. | 14:47

Sledeći izazov gostovanje na Etihadu u subotu

Branio je odlično u remiju s Kristal Palasom, sprečio je u samoj završnici Patrika van Anholta u situaciji "jedan na jedan" da zadrži tri boda u Londonu, a Din Henderson sada prinudno uskače u rukavice Davida de Hee i postaje "jedinica" Mančester junajteda u narednih mesec dana.

Prema najavama s Ostrva, toliko bi Mančester junajted mogao da bude bez španskog čuvara mreže koji je dobio specijalnu dozvolu kluba da bude odsutan zbog “privatnih razloga“. Ne ulazi niko još dublje u tačne razloge odsustva, mada se šuška o tome da će De Hea uskoro postati otac, ali je fokus svakako na Hendersonu koji potpuno iznenada dobija šansu da se dokaže šefu Oleu Gunaru Solskjeru na najvećoj sceni.

Izabrane vesti

Nedelja, 17.30: (1,62) Mančester Siti (3,80) Mančester junajted (5,80)

Engleski golman je poslednjih meseci očajnički čekao šansu da brani u kontinuitetu kroz sedam utakmica u naredne četiri sedmice i tako možda preuzme na duže staze mesto na gol liniji...

“U pitanju je privatna stvar, biće potrebno određeno vreme da sve prođe“, rekao je Solskjer posle četvrtog ligaškog remija u pet kola.

Henderson se na iznenađenje mnogih našao na golu protiv Palasa, ali je dobrim intervencijama pokazao da Solskjer i te kako treba da računa na njega. Norvežanin je javno pohvalio Hendersona i poručio mu da treba da zadrži visok nivo i u narednom periodu.

“Din je spreman, kad god ga pozovete. Videli ste to protiv Palasa i pogotovo u onoj situaciji na kraju utakmice“.

Hendersona čeka baš izazovnih mesec dana. Već u nedelju Junajted gostuje Sitiju na Etihadu, potom u četvrtak dolazi Milan na Old Traford, za Rosonerima i Vest Hem u sledeću nedelju, a onda ekipa putuje na San Siro na revanš osmine finala Lige Evrope. Potom sledi gostovanje Lesteru 21. marta, a onda i utakmica sa Brajtonom kod kuće 3. aprila...

Ovaj period mnogo će značiti Hendersonu i na reprezentativnom planu jer sa Džordanom Pikfordom vodi borbu ko će biti "jedinica" Gordi Albiona na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje će se najverovatnije igrati samo u Engleskoj.



tagovi

David De HeaDin Henderson

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara