Hoan Mohika u duelu sa Leom Mesijem (©Reuters)
Hoan Mohika u duelu sa Leom Mesijem (©Reuters)

Definitivno ništa od dolaska Mohike u Zvezdu, ostaje u Španiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.08.21. | 20:26

Đirona dobija oko 1.500.000 evra od transfera Kolumbijca

Dugo se pričalo o mogućnosti da Hoan Mohika ovog leta pojača Crvenu zvezdu, međutim, 28-godišnji levi bek ostaje u Španiji.

Lokalni mediji su objavili, a vest prenose i mnogo veći Mundo Deportivo i Marka, da će Kolumbijac karijeru nastaviti u Elčeu, za koji je igrao na pozajmici iz Đirone drugi deo prošle sezone.

Izabrane vesti

Od njegovog transfera klub iz Katalonije zaradiće oko 1.500.000 evra. Finansijski problemi su i bili povod da Elče proda Mohiku, kako bi obezbedio budžet neophodan za plate igračima predstojeće sezone.

Htela ga je Crvena zvezhda kao alternativu Milanu Rodiću, za kog se očekuje da u septemru napusti Marakanu (pominje se odlazak u Tursku, ali i dalje ništa konkretno), međutim, iako na Marakani nisu krili da je Kolumbijac jedna od želja tekućeg prelaznog roka, poslednjih mesec dana njegovo ime gotovo da nije pomenuto. U međuvremenu je interesovanje pokazao i Olimpijakos, ali Španci navode da je Mohika izabrao ostanak u Elčeu, za koji je prošle sezone odigrao 17 utakmica, po dolasku iz Atalante, gde je proveo prvi deo takmičarske godine.

Đirona je Mohiku dovela iz Rajo Valjekana 2017. godine prvo na pozajmicu, a potom je otkupljen njegov ugovor za 5.000.000 evra. Reč je o iskusnom fudbaleru, povremenom reprezentativcu Kolumbije, ali očigledno da u Crvenoj zvezdi nisu uspeli da nađu zajednički jezik sa španskim klubom, koji zbog neophodne finansijske injekcije nije hteo da spušta otkupnu cenu. Kolumbijac je, inače, ovog leta ušao u poslednju godinu ugovora, pa je ovo i poslednja prilika da ga Đirona proda za solidan novac.

Na Marakani će sada morati da se posvete nekom drugom rešenju, jer je bez obzira hoće li Rodić ostati ili ne, crveno-belim neophodan još jedan levi bek.



tagovi

Hoan MohikaFK Crvena zvezdaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara