Pravac Pariz: Usman Dembele (©Reuters)
Pravac Pariz: Usman Dembele (©Reuters)

Dembele rekao DA, Sveci opet "prevarili" Barselonu

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 03:32

As Katalonaca na pragu selidbe u Pari Sen Žermen, pošto je šampion Francuske spreman da plati 50.000.000 evra, kolika je otkupna klauzula. Petogodišnji ugovor na stolu na Parku prinčeva

Duhovi prošlosti vraćaju se na Nou Kamp. Pre šest godina, Pari Sen Žermen je „ukrao“ Nejmara od Barselone, platio je otkupnu klauzulu u iznosu od neverovatnih 222.000.000 evra, što je i dalje rekord, a sada se španskom šampionu smeši novo „otimanje“ po istom principu, ovog puta Usmana Dembelea.

Prodaja Brazilca i nije bila tako loša, s obzirom na skromnih šest godina Nejmara u Parizu, a sada će tim iz Grada svetlosti mnogo bolje da prođe, platiće „samo“ 50.000.000 evra.

Izabrane vesti

Rok ističe danas u ponoć, odluka je na Dembeleu. Nadali su se na Nou Kampu da će Francuz da kaže „ne“, ali poslednje informacije govore da Barsa ostaje bez napadača. Transfer guru Fabricio Romano pod vinjetom BREAKING javio je da je Dembele dao zeleno svetlo i da je dogovoreno da potpiše petogodišnji ugovor sa francukom šampionom kog je ovog leta preuzeo nekadašnji trener Barselone Luis Enrike.

Podsetimo, Pari Sen Žermen je poslao pismo Barseloni i najavio da je spreman da plati traženi iznos. Svecima panično treba zvezda posle odlaska Lionela Mesija u Inter Majami, a blizu selidbe je i Kilijan Embape. Parižani se spremaju za život bez jednog od najboljih fudbalera današnjice, a u Dembeleu vide novu zvezdu i zaštitno lice kluba sa Parka prinčeva.

Sve su na Nou Kampu učinili da Dembele ostane. Nestašni dečko svetskog fudbala, kada je u formi, je „zver“, ali problem je što nije često. Uz to, muče ga i povrede poslednjih godina od dolaska iz Borusije iz Dortmunda. Trener Katalonaca Ćavi je mnogo put govorio da je Dembele kapital za budućnost, da ga vidi u planovima...

Nikako Barselona i Dembele prethodnih meseci nisu mogli da nađu zajednički jezik oko novog ugovora. Francuski reprezentativac je tražio preveliku platu, a zahteve napadača sigurno može da ispuni najbogatiji klub u Evropi. Sada je samo pitanje vremena. Pari Sen Žermen mora da požuri, tokom dana da ceo transfer završi jer je već u utorak otkupna klauzula duplo veća, odnosno 100.000.000 evra.

Prethodnih dana su saigrači ubeđivali Dembelea da ostane na Nou Kampu, ali izgleda da je zov Pariza bio jači.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vaučer Belodore parfimerija od 25.000 rsd + 10.000 rsd 

----------

OVDE PROČITAJTE SVE ZANIMLJIVE VESTI ZA NEDELJU, 30. JULA, NA UZAVRELOJ LETNJOJ TRANSFER PIJACI


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Usman DembeleBarselonaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara