Skot Parker i Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Skot Parker i Aleksandar Mitrović (©Reuters)

Derbi Čempionšipa: Mitrović se sveti Parkeru!

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.12.21. | 12:49

Duel Fulama i Bornmuta (20.45), prvog i drugog tima na tabeli, zasenio je sve ostale utakmice 21. kola

Prvi protiv drugog! Aleksandar Mitrović protiv Skota Parkera! Utakmica nad utakmicama u Čempionšipu ove sezone, pošto su se Fulam i Bornmut dosta odvojili od ostatka karavana.

Večeras od 20.45 časova će se obračunati i pokazati ko zaslužuje da finiš prvog kruga sezone dočeka kao lider na tabeli. Fulam ima bod više, ima prednost domaćeg terena, ima i Mitrovića, koji je sa 21 golom ubedljivo najbolji strelac Čempionšipa.

Izabrane vesti

20.45: (1,90) Fulam (3,50) Bornmut (4,20)

No, Mitrović ne pogađa samo u domaćoj ligi, rafalnu paljbu je imao od sredine oktobra do kraja novembra, na osam uzastopnih utakmica je postigao bar po gol. Stao je tek u prethodnom kolu protiv Prestona i Fulam odmah nije pobedio (1:1). Kolibari nisu slavili ni protiv Derbija u kolu pre toga (0:0), samo što je srpski golgeter taj meč propustio zbog povrede.

Treneru Bornmuta Parkeru sigurno se sloši svaki put kada vidi koliko je Mitrović dominantan u ligi i da igra Fulama jednostavno ne funkcioniše dobro bez njega. Razlog je taj što je Parker prošle sezone vodio baš Fulam, u Premijer ligi i ispao je iz nje. Mitrovića je neretko ostavljao na klupi, insistirao je na stilu igre koji ne odgovara srpskom golgeteru i čak je nedvosmisleno poručio da, ukoliko ostane u Fulamu, za Mitrovića bi bilo najbolje da potraži novi klub.

Ipak, posle selidbe u Čempionšip Parker je bio taj koji je morao da se seli. Mitrović je pod vođstvom Marka Silve opet proradio.

S druge strane, Parkerova zamisao kako treba da se igra daje rezultat u Bornmutu. Samo, jednostavno Mitrovićev stil igre se ne uklapa u takav sistem. Parkeru je bilo neprijatno na konferenciji za medije, kada je direktno upitan da prokomentariše kolika je Mitrović zapravo opasnost po njegov tim.

Mislim da nam opasnost preti sa svih strana terena. Jasno, Mitrović je postizao ove sezone golove na pola utakmica, ima neke lepe brojke. Međutim, mislim da bi bilo pošteno da kažemo da je najveća pretnja iz prekida i situacija kada lopta dođe do njega u opasnoj zoni“, kazao je Parker.

---------------------

Imamo i četvrtog pobednika Mozzartovog takmičenja Gladijator

---------------------

Nema sumnje da je 41-godišnji strateg spremio neki poseban plan za srpskog reprezentativca. Uostalom, dobro poznaje sve njegove vrline i mane. Sad, koliko će taj plan da se sprovede u delo pitanje je.

Bornmut je ozbiljno pao u formi. Zato i jeste sada na drugom mestu tabele. U poslednjih pet kola Trešnjice su dobile samo jednu utakmicu. Minule dve runde su završile remijima sa Milvolom u gostima (1:1) i Koventrijem kod kuće (2:2). Pa, ako je suditi po formi, Fulam kao solidan favorit ulazi u ovu utakmicu.

Samo što nije sve baš tako jednostavno... Detalj koji ozbiljno udara na samopouzdanje timu sa Krejven Kotidža: Fulam na svom terenu nije pobedio Bornmut još od 1992. godine! Klubovi su tada bili u Diviziji tri. Od tada do danas su se šest puta sastajali u Londonu i bilans je dva remija i četiri trijumfa Trešnjica.

Samo što sa Aleksandrom Mitrovićem Fulam je neki drugi tim, gazda Čempionšipa i pogotovo s obzirom na forme ekipa, deluje da je vreme da se taj maler skine.


tagovi

ČempionšipFulamBornmutAleksandar MitrovićSkot Parker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara