Eliomar Silva (©Star sport)
Eliomar Silva (©Star sport)

Derbi jeseni u Ivanjici, Inđija se uzda u trenera protiv Traktorista, Zlatibor sa novim šefom u Šapcu

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.10.21. | 12:25

Prva liga Srbije: Danas na programu šest duela 12. kola

Neizvesnost će da oboji i tekuću kampanju u Prvoj ligi Srbije. Za dva mesta koja vode u Superligu vladaće prava jagma o čemu svedoči i trenutno stanje stvari na tabeli posle 11 odigranih kola. Razlika između četiri najbolje plasirana sastava je pet bodova, pa je svaki bod od krucijalnog značaja. Kolo vodi Inđija, slede Mladost GAT, Javor i Mačva, a ni ostali nisu daleko, pa ove ekipe imaju danas imperativ pobede u sklopu 12. runde prvenstva.

18.00: (1,65) Javor (3,50) Mladost GAT (5,30)

Izabrane vesti

Derbi kola igra se u Ivanjici, gde gostuje Mladost GAT u, ispostavilo se, jednom od najzanimljivijih susreta jesenjeg dela sezone. Domaći Javor je trećeplasiran sa tri boda manje od rivala iz Novog Sada, a oba tima su u poslednjih pet kola ostvarila po tri pobede. Ujedno, Javor i Mladost GAT imaju trenutno najbolje odbrane u dosadašnjem toku kampanje, pošto su gosti primili samo pet, a Ivanjičani sedam golova. Od toga, Novosađani su primili tri pogotka u Pančevu, dok su u narednih 10 utakmica poklekli samo dva puta. Javor, sa druge strane, ima niz od šest duela bez poraza - četiri pobede i dva remija - u kojima su poslednja linija i golman Siniša Babić loptu iz mreže vadili samo jednom, protiv Grafičara.

Sve veću ulogu u timu Milovana Milovića ima Nemanja Lakić Pešić, koji je uneo dodatnu snagu u defanzivnu liniju, dok se u startnu postavu posle oporavka od povrede vratio Miroslav Maričić, koji je protiv IMT-a postigao i evrogol, vredan pobede. Ostatak tima, koji je izneo dosadašnji tok sezone spreman je za novi dobar rezultat, kojim bi Ivanjičani došli na korak do vrha tabele, koji za sada suvereno drži Inđija sa 26 bodova.

Kormilar Mladosti Žarko Đaković moći će da računa na Miloša Ožegovića, koji je odradio suspenziju, pa Novosađani kompletni idu u Ivanjicu. 

15.00: (1,90) Inđija (3,35) IMT (3,90)

Vodeći sastav drugog ranga Srbije, Inđiju, očekuje ne baš lak zadatak protiv IMT-a. Gosti možda nisu u najboljoj formi, vezali su dva poraza, ali radi se o kvalitetnom sastavu koji svakome može da pomrsi račune. Trenutno su na 8. poziciji sa 15 osvojenih bodova, a olakšavajuća okolnost po zeleno-bele je činjenica da je trener Nebojša Jandrić ranije radio u redovima Traktorista. Jandrić može da računa na Kukolja i Stojanovića, dok je Riznić rovit, a Đurić dugoročno povređen.

17.00: (1,47) Mačva (3,90) Zlatibor (7,00)

Još jedan interesantan duel očekuje se između Mačve i Zlatibora, prošlosezonskih članova Superlige. Mačva u susret ulazi sa 21 bodom na svom kontu, nalazi se na 4. mestu na tabeli, i do sada je zabeležila šest pobeda, tri remija i dva poraza. U poslednjem susretu remizirala je u gostima protiv OFK Bačke 0:0. Sa druge strane, Zlatibor je na 14. poziciji sa devet osvojenih bodova, usled samo jednog trijumfa i čak šest nerešenih ishoda, uz četiri poraza. Pre četiri dana je deklasiran kod kuće od OFK Žarkova sa 5:0.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Mačva je doživela samo jedan neuspeh na sedam poslednjih mečeva u ligi, dok je Zlatibor bez pobede na šest prethodnih susreta. Doskorašnji kormilar gostiju Predrag Ristanović podneo je nedavno ostavku, a njegovo mesto zauzeo je Žarko Jovanović, koji je do nedavno predvodio Mladi Radnik. Jovanović je sa ekipom odradio samo jedan trening.

"Ekipa je deprimirana i potrebno je da se psihološki podigne. Moramo da se mobilišemo u kratkom roku, da zaigramo brže i agresivnije. Igrači su dobro fizički pripremljeni, zadržaćemo ono što je dobro, ostalo ćemo da menjamo", istakao je Jovanović, a prenosi Srbijasport.net.

Kormilar Mačve Boris Savić je i u ovom meču optimista.

"Zlatibor ima novog trenera, što samo po sebi donosi dodatne motive protivniku. To je fizički dominantna ekipa koja teži duel i skok igri, u čemu je superiornija, ali mi imamo leka i za to. U utakmicu ulazimo sa zdravstvenim problemima. Mićanović se još nije oporavio, Popović je protiv Bačke igrao sa ozbiljnom povredom članka noge, još ne znamo da li će moći da bude u sastavu, Arambašić je i dalje van stroja", ocenio je Savić.


tagovi

InđijaFK InđijaIMTZlatibor ČajetinaMačva ŠabacPrva liga SrbijeSrbija 2JavorMladost Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara