Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Derbi Kaira u Abu Dabiju: Zamalek desetkovan juri triplu krunu, Al Ahli sprema osvetu

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.10.22. | 12:14

Sudar mrskih neprijatelja u finalu Superkupa Egipta

Ambicije višedecenijskih rivala iz Kaira, Al Ahlija i Zamaleka, suočavaju se sa ranim testom u finalu Superkupa Egipta u Abu Dabiju, pri čemu oba tima žele da osvoje prvi trofej u kampanji kako bi stekli psihološku prednost za novu sezonu.

Crveni đavoli i Beli vitezovi su ubedljivo započeli novu kampanju u šampionatu, ostvarivši dve pobede iz isto toliko utakmica u, verovatno, tradicionalnoj trci dva tima za egipatsku Premijer ligu.

Izabrane vesti

Al Ahli, koji se oporavljao od razočaravajuće minule sezone, gleda na novi početak, dok Zamalek želi da potvrdi autoritet od samog početka i stigne do triple krune. U njihovom poslednjem susretu Zamalek je nadigrao Al Ahli u pobedi od 2:1 u finalu Kupa Egipta u julu, a takođe je bio uspešniji od tradicionalnih rivala u trci za titulu prvaka drugu sezonu zaredom.

19.00: (3,25) Zamalek (3,15) Al Ahli (2,20)

Al Ahli može da se ponosi slavnom istorijom koja sugeriše da takav pad forme ne može dugo da traje, a novi švajcarski trener Marsel Koler obećava da će ići na svaku titulu.


"Imamo mnogo iskusnih igrača koji su odigrali veliki broj ovakvih okršaja visokog profila. Ovi igrači će imati vitalnu ulogu tokom Superkupa“, rekao je pomoćni trener Đavola Sami Komsan.

Zamalek se oslanja na pronicljivu taktiku lukavog portugalskog trenera Žezualda Fereire, iako mu veoma nedostaje marokanski krilni igrač Ašraf Benčarki, koji je otišao na kraju prošle sezone pošto mu je istekao ugovor.

U odsustvu Benčarkija, Beli vitezovi su u ranoj fazi sezone ostali čvrsti na vrhu. Senegalski napadač Ibrahima Ndiaje, čovek kome je povereno da "uđe u Benčarkijeve kopačke", nedostupan je zbog povrede, kao i ključni centralni defanzivac Mahmud El-Venš, koji se suočava sa dugom povredom.

Najistaknutiji Al Ahlijev odsutni igrač je vezista iz Malija Aliu Dijeng, koji je zadobio povredu tetive u pobedi svog tima od 1:0 u ligi prošle nedelje nad Asvanom.

Crveni đavoli su rekordni osvajači Superkupa Egipta sa 11 titula, a prati ih Zamalek sa četiri. Obe strane su se sastale sedam puta u ovom takmičenju, pri čemu je Al Ahli pobedio u pet utakmica, a Zamalek dve.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 4 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

SUPERKUP EGIPTA - FINALE (ABU DABI)

Petak

19.00: (3,25) Zamalek (3,15) Al Ahli (2,20)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Al Ahli KairoZamalekEgipatAfrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara