Fudbaleri Botafoga (©Reuters)
Fudbaleri Botafoga (©Reuters)

Derbi velikana u Seriji B: Botafogo grabi ka povratku u elitu, Kruzeiro spasava živu glavu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 23:15

U sklopu 30. kola Raposa dočekuje Fogao u Belo Orizonteu

Razbijena je “velika četvorka” timova iz Rio de Žaneira. Podeljena je na dva dela. U seriji A su se zadržali Flamengo i Fluminense, dok su se Botafogo i Vasko da Gama preselili u niži rang. Kada se uzme u obzir da je u Seriji B i Kruzeiro, ne čudi što se u Brazilu govori o nikad jačem drugom rangu takmičenja. Velika imena nisu zastupljena samo u Seriji A, već i u Seriji B.

Kruzeiro, dvostruki prvak Južne Amerike i četvorostruki šampion Brazila, dobio je društvo, više se ne oseća usamljeno. Ali, po svemu sudeći, još neko vreme neće napustiti Seriju B, ako se govori o povratku u Seriju A, dok za ispadanje u treću diviziju navijači više ne bi stavili ruku u vatru. Kruzeiro je opet bliži zoni ispadanja nego borbi za promociju, a u 30. kolu šampionata očekuje ga derbi sa Botafogom (02.30).

Izabrane vesti

02.30: (3.05) Kruzeiro (2.85) Botafogo (2.50)

Dok jednom ne smrke, drugom ne svane. Tako bi moglo biti i posle derbija u Belo Orizonteu. Botafogo za razliku od Kruzeira ima čemu da se nada. Možda i tituli u drugom rangu, koja nije primarni cilj… Bitno je navijačima Botafoga samo da njihov tim ispliva i vrati se u elitno društvo. Za nekakvo drugoligaško zvanje šampiona velikan ne mari. Samo da stane na noge.

I na dobrom je putu Botafogo. Gostovanje Kruzeiru dočekuje na drugoj poziciji sa tri boda zaostatka za vodećom Koritibom. Ali, tim iz Rija više zanima koliko su udaljeni oni koji su ispod crte. Igra promenljivo sastav Endersona Moreire u poslednje vreme, umeo je da posrne tamo gde navijači nisu očekivali. Ipak, i dalje je u dobroj poziciji.

Treneri oba tima imaju velike kadrovske probleme. Vanderlej Luksemburgo, šef stručnog štaba Kruzeira, ima dvojicu suspendovanih igrača zbog tri žuta kartona – defanzivac Ramon i Arijel Kabral. Marselo Moreno je još sa reprezentacijom Bolivije, a povrede su od terena udaljile Marsinja, Velingtona Nema i Flavija. Takođe, pod znakom pitanja je nastup Rafaela Sobisa i Tijaga.

Enderson Moreira u Belo Orizonte nije poveo Rafaela i golmana Gatitija. Razlog – povrede. A, takođe nisu otputovali ni Kajke i Rodmilo. Neizvestan je i nastup Bereta, Dijega Gonsalvesa, njegovog imenjaka Lureira, kao i Marka Anronija.


tagovi

Južna AmerikaBotafogoKruzeiroBrazil 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara