Desers hoće u Italiju: Možda nije najveći klub, ali...

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 04:14

Izgleda da Zvezda gubi trku za iskusnog napadača...

Napadač Genka Siril Desers (27), koji je poslednjih nedelja povezivan sa Crvenom zvezdom, ponovo je u centru pažnje ne samo naše javnosti, nakon što je u derbiju prve runde belgijskog šampionata postigao gol protiv Briža.

Od ranije je poznato kako je do iskusnog golgetera pokušao da dođe novi član italijanske Serije A - Kremoneze, te da je prva ponuda prilično glatko odbijena od strane Belgijanaca. Međutim prema novim informacijama do kojih je došao poznati transfer-guru Đanluka Di Marcio, Tigrovi ne planiraju da odustanu. Štaviše, pregovori sa Genkom idu u dobrom smeru, a tu je i podrška od samog igrača.

Izabrane vesti

"Postoje razgovori, sve je konačno počelo da se kreće", izjavio je Desers juče.

Na konkretno pitanje o Kremonezeu kazao je:

"Možda nije najveći klub, ali Serija A je vrhunsko takmičenje. Sanjam da zaigram tamo".

Desers je, otkriva Di Marcio, već boravio u nekoliko dana u Kremoni, što takođe govori o tome koliko je zapravo zainteresovan za transfer u Lombardiju. Mada, ni povratak u Roterdam nije želeo definitivno da odbaci...

"Da li je Fajenord i dalje opcija? To biste morali njih da pitate".

Za sada nema informacija koliko je iznosila prva ponuda Kremonezea koju je Genk odbacio kao nedovoljnu.

Podsetimo, šira javnost imala je priliku da upozna ovog momka dok je prošle sezone u Ligi konferencije rešetao mreže i bio jedan od najzaslužnijih što je Fajenord došao do finala sa Romom. Postigao je čak 10 golova na 13 mečeva u tom takmičenju, a sezonu završio s ukupno 21 pogotkom na kontu i šest asistencija. Sa po dva komada u pobedama nad Slavijom i Marseljom bio je junak evropskog proleća slavnog kluba iz Roterdama. Takođe, zapamtili su ga i navijači Partizana protiv kojeg je u dva meča dao isto toliko golova, uz jednu asistenciju.

Fajenord na kraju sezone nije iskoristio opciju da za 4.000.000 evra otkupi Desersa i on se vratio u Genk sa kojim ima ugovor na još dve godine.

Kako navode belgijski i holandski mediji, problem nije bio u Fajenordu, već u igraču koji nije želeo da ostane. Holanđani su hteli da plate dogovorenu cenu za 27-godišnjeg napadača, ali u ugovoru o pozajmici je stajala klauzula da i Desers mora da se složi. Tačnije, da može da traži uslove koje on želi. Oni su tada, navodno, bili finansijski previsoki za nekadašnjeg prvaka Evrope.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Siril DesersKirijels Desers

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara