Milot Rašica (©Reuters)
Milot Rašica (©Reuters)

DFB kup: Regenzburg ispisao istoriju, protiv Verdera juri bonus

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 15:30

Tim iz Bremena favorit u borbi za mesto u polufinalu najmasovnijeg takmičenja u Nemačkoj

Borusija iz Dortmunda u polufinalu DFB kupa dočekuje Holštajn Kil, dok RB Lajpcig u drugom meču gostuje pobedniku dvoboja Jan Regenzburg - Verder. Posle više od mesec dana, i prolongiranja duela usled pandemije virusa korona u taboru Regenzburga, drugoligaš i član najjače divizije Nemačke odlučiće večeras ko će na megdan Bikovima u borbi za utešni pehar u zemlji Pancera (18.30).

Interesantno, prvi put u istoriji Jan je stigao do poslednjih osam Kupa Nemačke. To predstavlja ogromno dostignuće za klub koji se takmičio u četvrtom rangu 2016. godine, posebno pošto je u prethodnom kolu bio bolji od bundesligaša Kelna. Predvođen svojim bivšim igračem Mersadom Selimbegovićem iz Bosne i Hercegovine, Regenzburg se trenutno bori za opstanak u Cvajti, pošto se nalazi pet bodova daleko od zone ugroženih na osam kola pre kraja sezone.

Izabrane vesti

18.30: (3,60) Jan Regenzburg (3,35) Verder Bremen (2,10)

Iako je opstanak primarni cilj kluba ove sezone, prilika da se stigne do polufinala DFB-Pokala pobedom nad Verderom iz Bremena je podvig na koji će klub skromne veličine možda morati da sačeka nekoliko godina ili decenija kako bi ga ponovo ugrabio.

Sa druge strane, samo je Bajern iz Minhena osvojio Kup više puta od ekipe iz Bremena, šest u svojoj istoriji, a Florijan Kofelt sigirno veruje da će dodati još jedan na kraju ove kampanje. Zeleno-beli su jedva preživeli prethodne sezone u Bundesligi, i to tek pošto su prošle sezone bili bolji od Hajdenhajma u baražu, na golove u gostima, ali čini se da Kofelt ovog puta vodi Bremen na sigurno, pošto Verder ima sedam bodova više od prvog koji je ugrožen.

Otuda će duel protiv Jana verovatno da postane kratkoročni prioritet ekipe iz Bremena. Zaista, Verder ima ponosnu istoriju u ovom takmičenju, ali je imao i sreće u ovosezonskom izdanju, pošto ga je put do četvrtfinala vodio preko ekipa van Bundeslige.

Domaći sastav može da bude bez defanzivca Skota Kenedija i Sebastijana Nahrajnera zbog povrede. Iz tog razloga bi Jan Elvedi, brat defanzivca Menhengladbaha Nika, mogao da dobije odgovornost u srcu odbrane Regenzburga. U međuvremenu će Verder, zbog povrede, najverovatnije na gostovanje da ode bez Nika Voltemadea, Miloša Veljkovića, Ilije Grueva i Luke Plogmana.

NEMAČKA, KUP - ČETVRTFINALE

Sreda

18.30: (3,60) Jan Regenzburg (3,35) Verder Bremen (2,10)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup NemačkeVerder BremenVerderJan Regensburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara