Maurisio Isla (©Reuters)
Maurisio Isla (©Reuters)

Digla se prašina u Čileu – Isla je sklonjen na klupu jer ne igra defanzivu

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 23:05

Bivši fudbaler Juventusa, Olimpik Marselja i Flamenga neće biti starter u dresu Universidad Katolike na gostovanju Magaljanesu (ponedeljak, 00.30) u 9. kolu Primere

Jedan od najboljih fudbalera Čilea u 21. veku Maurisio Isla prošlog leta se vratio u matičnu Universidad Katoliku, kao ogromno pojačanje. Postao je najveća zvezda čileanske Primere, pa zato tamošnju javnost čudi odluka trenera Arijela Olana, koji je za prvenstveni meč sa Magaljanesom u noći između nedelje i ponedeljka, od 00.30 časova po srednjoevropskom vremenu, rešio da skloni Islu na klupu.

Reč je o meču 9. kola čileanske Primere, a neće Isla ostati na klupi kako bi odmorio. Olana ne krije da ga je sklonio iz startne postave, jer je nezadovoljan time kako 34-godišnjak igra odbranu. Zbog toga je Isla odigrao samo pet minuta u prošlom kolu protiv Espanjole (2:2).

Izabrane vesti

Katolikini rezultati su dobri na početku šampionata, trenutno je Universidad drugi na tabeli, sa bodom manje od neočekivanog lidera Uačipata. Ima Katolika 17 bodova, ostvarila je pet pobeda, dva remija i samo jedan poraz.

U čemu je onda problem? Olano smatra da je njegov tim primio previše golova, već 12 do sada, a na najplaćenijeg Islu je pala najveća krivica. Iskusnog beka je isprobao trener Katolike i na poziciji krila, pa čak i u veznom redu, ali gde god da se nađe, očigledno nastaje problem.

00.30: (2,85) Magaljanes (3,30) Universidad Katolika (2,30)

Ofanzivno, Isla je sasvim solidan. Zabeležio je tri asistencije, protiv Kokimba je čak postigao jedan gol. Međutim, za kvalitetnu defanzivu najviše ga muči to što je izgubio brzinu. Možda i utakmicama pristupa psihički malo ležarnije, nego što je to bio slučaj u Seriji A i Ligi 1.

Kazna je stigla, Isla će sa klupe da gleda duel Katolike sa prošlogodišnjim osvajačem Kupa Čilea. Magaljanes je inače novi prvoligaš, ove zime je ušao u elitu, a igrao je odmah kvalifikacije za Kopa Libertadores. Magaljanes je osvojio ove godine već jedan trofej, u Superkupu Čilea je savladao aktuelnog šampiona Kolo Kolo.

Nije uspeo da se domogne grupne faze elitnog takmičenja. Eliminisao je bolivijski Olvejz Redi, ali ga je na poslednjoj prepreci zaustvio Independijente Medeljin. U Santijagu je bilo 1:1, a potom su Kolumbijci kod kuće slavili sa 2:0.

U prvenstvu Magaljanesu rezultati nisu blistavi. Posle sedam kola ima samo sedam osvojenih bodova i prvi je iznad crte, sa poenom više od Espanjole. Magaljanes je loše krenuo u ligi, vezao je zatim dve pobede, nad Espanjolom (2:1) i Kobresalom (2:1), posle čega je u gradskom derbiju izgubio od Kolo Kola (2:0).

Katolika je poslednji put igrala protiv Magaljanesa 2015. godine, u Kupu Čilea. Tada je kao gost slavila sa 2:1, golom iz penala u 94. minutu.

ČILE 1 – 9. KOLO

Petak

Njublense – Kuriko Unido 1:2 (1:1)

/Rubio 43pen – Merlo 35, Flores 73/

Subota

Uačipato – Everton 3:0 (2:0)

/Rodrigez 10, Martinez 23, Palmezano 50/

O‘Higins – Kokimbo 0:2 (0:0)

/Karmona 83, Farfan 87/

Kobresal – Kolo Kolo 3:1 (2:0)

/Pačeko 8, Vaterman 34pen, Rekenja 77 – Pizaro 90+5/

Nedelja

Union La Kalera – Audaks Italijano 0:0

Universidad Čile – Kopijapo U TOKU

Ponedeljak

00.30: (2,85) Magaljanes (3,30) Universidad Katolika (2,30)

00.30: (3,05) Espanjola (3,30) Palestino (2,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Maurisio IslaČile 1MagaljanesUniversidad Katolika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara