Foto: Starsport
Foto: Starsport

Dika najavljuje nova slavlja: Ovo je samo deo priče, epizoda

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 12:05

Direktor A selekcije Srbije zadovoljan posle plasmana u Katar

Pobedom na Lužu, koja se bez dileme svrstava među najveće koje su Orlovi ostvarili prethodnih decenija, Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru i ponovo probudila veru šire domaće javnosti u nacionalni tim. Selektor Dragan Stojković probudio je među ljubiteljima fudbala ponovo zabroravljeni duh pripadnosti i zasluženo privukao pažnju na sebe i svoje izabranike, a nakon velikog uspeha, po povratku iz Portugalije, utiske je sumirao i Stevan Dika Stojanović, direktor A selekcije Srbije.

Izabrane vesti

"Znali smo kojim tokom će ići utakmica, znali smo da će biti teško. Selektor Dragan Stojković je sve ovo predvideo, spremio je pravu taktiku i uverio naše momke da mogu da pobede Portugaliju. Igrama tokom celih kvalifikacija smo zaslužili plasman na Mundijal, a meč u Lisabonu je bio samo kruna svih naših ranijih izdanja. Posebno mi je drago što smo upravo u poslednjem, najvažnijem meču protiv najjačeg rivala u grupi pokazali karakter i kvalitet", rekao je Stojanović.

Pogodak Aleksandra Mitrovića u 90. minutu doneo je svojevrsnu senzaciju u Lisabonu, međutim Stojanović je istakao da zasluge pripadaju čitavom timu koji nije poklekao ni posle rano primljenog gola i koji je napadao do poslednjeg minuta susreta.

"Igrači su pokazivali jak karakter tokom celih kvalifikacija, iz meča u meč. Setimo se samog starta, utakmica sa Irskom i Portugalijom u Beogradu. Shvatili su momci šta selektor traži od njih, potvrdili su klasu, pokazali snagu i na kraju zaslužili da se raduju. Vrhunac svega što su uložili i dali na terenu bio je taj 90. minut i gol koji je stigao kao nagrada za sve njih".

Uprkos brojnim povodima za zadovoljstvo, Stojanović je istakao da je zenit pred ovom generacijom.

"Ovo je samo jedan deo priče, epizoda. Sada je pred svima nama Katar, hoćemo tamo da napravimo lepe stvari", ne ostavlja dilemu direktor Orlova.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeStevan Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara