Dika Stojanović: Piksi nije potcenio ni tim iz sela, neće ni Azerbejdžan

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 14:55

„Potrebno je vreme da sve bude po ukusu“, poručio je direktor reprezentacije

Plan je ostvaren, čak bismo rekli možda i premašen u prve dve kvalifikacione utakmice. Orlovi su otputovali u Azerbejdžan sa četiri boda u džepu, i zaletom koji obećava plasman u baraž. Makar to... Međutim, znamo da u Bakuu ne sme da bude opuštanja, posebno od 2001. godine kada je Gurban Gurbanov otkinuo četiri pobeda tadašnjoj Jugoslaviji predvođenom Dejanom Savićevićem.

Izabrane vesti

Otuda potcenjivanja ne sme da bude. I neće. Tako bar tvrdi direktor reprezentacije Stevan Stojanović.

„Piksi nikoga u životu nije precenio, ali ni potcenio. I kad je Zvezda gostovala u selima i igrala sa nižerazrednim protivnicima uvek se trudio da ostane na visini, duboko poštujući rivala, ma, uvek je bio na 100 odsto. Ne pričam ovo slučajno, tek tako da bih nešto rekao, već zbog predstojećeg duela sa Azerbejdžanom, koji je, možda, papirnati autsajder, ali biće mu posvećena najveća moguća pažnja, shvatiće se kao da pripada grupi ponajboljih na kontinentu. Evo trenutka i da se vratim na ono što je iza nas, na utakmicu sa Portugalcima, gde je Piksi respektovao prvaka Evrope, jednu od tri najjače reprezentacije na planeti, no, verovao je i posle 0:2 da ništa nije izgubljeno… Znam kako je reagovao u pauzi dva poluvremena, šta je pričao igračima u svlačionici, kako ih je dizao, hrabrio, ulivao veru, nadu…Videli ste kako su momci izašli u nastavku…Kao na krilima“, rekao je za Sport Klub Stevan Stojanović.

Selektor Stojković je zaslužio i da ga sreća pomiluje zbog ofnzivne orjentacije. Mada su Orlovi i igrom zaslužili bod.

„Svima se usadilo: za gol više. I nema odustajanja kad je rezultatski minus. Desilo se protiv Iraca, ponovilo tri dana kasnije. Na istom stadionu. Uglavnom, usvaja se ono na čemu selektor insistira, na jednom ili dva dodira, na brzom pasu…Da sve bude baš po ukusu, potrebno je i vreme, neke stvari ne bi smele da se dešavaju, mislim na gotovo preslikane propuste u odbrani… Polako, ispraviće se greške, hajde samo da ih ne bude u susretu sa Azerbejdžancima, da okončamo posao onako kako smo planirali, da na pravi način prebrodimo ovaj ciklus“, dodao je Stojanović.


tagovi

Stevan StojanovićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara