Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Dimni signali iz Londona, Kejnu se ide, ali Levi traži bar 140.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 17:34

Najbolji igrač Totenhema najbliži odluci da napusti klub u kojem je ponikao

Totenhemova šokantna eliminacija iz Lige Evrope posle totalnog potopa usred Zagreba pokrenula je lavinu koja bi na kraju mogla da dovede do odlaska Harija Kejna s novog Vajt Hart Lejna.

Nedugo posle Totenhemovog košmara oglasili su se Piter Krauč i Robi Sevidž s jasnom porukom najboljem igraču Totenhema da mu je vreme da napusti klub u kojem je ponikao kako mu karijera ne bi prošla bez osvojenog značajnijeg trofeja u karijeri i u timu koji je Žoze Murinjo svojom prevaziđenom filozofijom uspeo da sroza na nivo sredine tabele.

Izabrane vesti

20.30: (3,50) Aston Vila (3,35) Totenhem (2,15)

Samo nekoliko dana kasnije oglasio se i jedan od najbolje obaveštenih novinara na Ostrvu Dejvid Ornštajn koji je izneo saznanje da Kejn zaista razmišlja o tome da ode i da je u ovom trenutku najbliži odluci da promeni sredinu na leto iako ima važeći ugovor do juna 2024. To je ponovo otvorilo temu mogućeg transfera u Mančester Siti koji duže vreme u Kejnu vidi naslednika Serhija Aguera. U međuvremenu je prioritet dobio Erling Haland, ali kako je Norvežanin trenutno više okrenut prema Madridu i čeka poziv Reala, nego klubu u kome je svojevremeno nastupao njegov otac, Kejn se opet našao na dnevnom redu kod Pepa Gvardiole. Pogotovo jer je Siti nedavno već odbijen za Romelua Lukakua, kome ne pada na pamet da se vraća na Ostrvo posle lošeg iskustva koje je proživeo s Čelsijem i Junajtedom.

Najveća prepreka za realizaciju transfera mogao bi da bude – Danijel Levi. Prvi čovek Totenhema odavno nosi etiketu teškog pregovarača i on se ne miri s idejom da o Kejnovom odlasku, ali kako teško može da zadrži nezadovoljnog napadača, pokušaće da zaradi ogromnu sumu novca. Prema dostupnim informacijama, Levi će od svih potencijalnih kupaca tražiti minimum 140.000.000 evra na ime obeštećenja što bi bio ubedljivo najskuplji transfer svih vremena za jednog engleskog fudbalera. Ako bi otišao u Siti, bio bi oboren i dosadašnji rekord Premijer lige za visinu izdvojenog novca.

------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

------------------------

Osim toga, aktivno se spekuliše o tome da će Totenhem na leto da okrene novi list i dovede Julijana Nagelsmana kao Murinjovog naslednika, a s mladim trenerom usledile bi ozbiljne reforme u klubu gde bi mnogi Murinjovi i Poketinovi repovi bili presečeni...

S obzirom da se radi o vrtoglavoj sumi, Gvardiola bi morao da donese važnu odluku tokom leta. Naime, Siti je već neko vreme prvi kandidat za kupovinu Džeka Griliša za koga Aston Vila takođe zahteva devetocifreno obeštećenje. I za Halanda bi Siti morao da plati preko 100.000.000 evra, pa bi Gvardiola mogao da bude doveden u poziciju da bira za koga bi se razbila kasa. Da li za kapitena Aston Vile ili najboljeg engleskog napadača.

Kako je Siti u krizi s realizacijom svojih napadača, dakle Aguera i Žezusa, ne bi bilo iznenađenje da se Gvardiola opredeli baš za Kejna, iako on ne bi bio decenijsko rešenje kakvo se traži, ali bi bio proveren u premijerligaškim i evropskim okvirima, za razliku od Halanda.

Stidljivo se pominje mogućnost i Realovog aktiviranja, ali je Florentino Perez prežalio Kejna i sada želi samo Kilijana Mbapea. Takođe se u prvi mah verovalo da bi Pari Sen Žermen mogao da krene po Kejna zbog Maurisija Poketina, ali u Parizu navodno veruju u Maura Ikardija i Mojzea Kena, ali i to da će Leonardo uspeti da nagovori Nejmara i Mbapea da produže ugovore...

Kejnu bi, dakle, izlaz jedino mogao da ponudi Mančester Siti...



tagovi

Mančester SitiTotenhemletnji prelazni rok 2021Hari Kejn

Obaveštavaj me

Totenhem
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara