Dinamo u problemima kao Zvezda: Stala prodaja, rezervisti sa visokim ugovorima odbijaju ponude...

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 11:06

Otpisani Leovac, Andrić i Pinto

Zagrebački Dinamo našao se u sličnom problemu kao Crvena zvezda, posle prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Varšavska Legija je, kao i moldavski Šerif, remijem i vrlo dobrom partijom odložila priču o velikom balkanskom derbiju, sa velikim ulogom.

Moraće Dinamo dobro da se pomuči, kako bi u Varšavi nastavio niz odličnih evropskih igara, posebno što će Legija imati snažan vetar u leđa i pomoć navijača. Živeće u Dinamu pod velikim pritiskom narednih nekoliko dana, ali će se suočiti i sa nizom drugih problema. Onima koji duži period ima i Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Hrvatska štampa, u današnjim izdanjima, piše da je situacija u svlačionici Modrih nedefinisana i da će rukovodstvo Dinama morati što pre da raščisti situaciju. Za razliku od Zvezde, hrvatski šampion je poslednjih godina bio sinonim za odličnu prodaju. Ali u COVID uslovima ne ide baš lako. Dinamo je u ovom prelaznom roku poslao samo desnog beka na pozajmicu u Empoli, dok se čeka prava ponuda za Lovru Majera. Odbijen je Ajntraht iz Frankfurta, a udarac bi trebalo da predstavlja prodaja prvog golmana Dominika Livakovića.

Postoje igrači u Dinamu koji nisu u prvom planu Damira Krznara, vreme troše igrajući za drugi tim i čekajući pravu ponudu. Samo što tih ponuda nema. U tu kategoriju spadaju Portugalac Pinto, zatim levi bek Leovac, odnosno napadači Kulenović i Komnen Andrić.

I pored toga što nije opcija stručnog štaba Kulenović je na prvu odbio ponudu Notingem Foresta. Mladi napadač nije želeo da karijeru nastavi u Čempionšipu, procenio je da ta liga nije dobra za njegov razvoj. Odmah je prebačen u drugu ekipu. Nije ga odobrovoljila ni ponuda iz MLS-a.

U Zagrebu nema budućnosti ni za bivšeg člana OFK Beograda Komnena Andrića. On je prošlu sezonu proveo u ruskoj Ufi, vratio se u Maksimir, ali trenira odvojeno od ekipe. Prema informacijama Sportskih Novosti stigla je ponuda poljskog Lubina, ali Andrić nije razmišljao u tom pravcu. Hrvati pišu da Andrić i Kulenović imaju finansijski sjajne ugovore i da je sasvim logično što im se ne žuri.

U Dinamu ne znaju šta da rade sa Leovcem i Pintom, i njima se ne ide iz Maksimira. Gužvu stvara izvesni povratak mladog velškog veziste Robija Bartona. Momak rođen 1999. godine, doveden po Olmovom principu iz Arsenala, odbio je da se preseli u neki od hrvatskih klubova na pozajmicu. Želeo je da se vrati na Ostro i u jednom trenutku je transfer u Portsmut delovao kao gotova stvar. On se čak priključio treninzima kluba sa Fraton Parka, ali je onda došlo do preokreta. Barton se samo nije pojavio na treningu Portsmuta.

 


tagovi

Komnen AndrićDinamo ZagrebDominik Livaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara