Dominik Livaković (©Reuters)
Dominik Livaković (©Reuters)

Dinamova transfer bomba: Livaković u Lilu za 15.000.000?

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 10:48

Doge su treći francuski klub sa kojim se povezuje golman Modrih

Svake sezone se na Maksimir slije desetine miliona evra, a posle Marka Pjace, Marka Roga, Josipa, Brekala, Filipa Benkovića, Danija Olma i Joška Gvardiola zagrebački Dinamo će spisku igrača od kojih su na račun legala osmocifrena obeštećenja pridodati i golman Dominik Livaković.

Dovođen je pouzdani čuvar mreže Zagrepčana u vezu sa Monpeljeom i Renom, povezivan je i sa Milanom, a kada su Rosoneri otkupili Majka Menjana od Lila za 13.000.000 evra, Doge su se bacile u potragu za novom jedinicom. Bacio je šampion Francuske oko na 26-godišnjeg Zadranina, koji je ove sezone sačuvao svoju mrežu 23 puta u 48 nastupa za Modre.

Izabrane vesti

Našao se Dominik Livaković u najužem krugu, a Sportske novosti javljaju da je Lil spreman da za golmana Dinama i hrvatskog reprezentativca izdvoji 15.000.000 evra. Iako Lil nije poznat kao veliki platiša, već kao neko ko je minulih sezona pravio velike izlazne transfere, u taboru francuskog prvaka svesni su da će morati da se otvore kako bi doveli adekvatnu zamenu za Majka Menjanu.

Ukoliko dođe do zaključenja saradnje, Dominik Livaković će biti jedan od igrača za koje su Doge izdvojile najviše sredstava. Rekordno obeštećenje plaćeno je Gentu za Kanađanina Džonatana Dejvida (27.000.000 evra). Nije iznenađenje što se Lil zainteresovao za čuvara mreže Dinama, igrači Modrih su u Evropi na dobrom glasu, a Dominik Livaković je bravoruznim intervencijama u Ligi Evrope skrenuo pažnju na sebe.

Livaković je jedan od najzaslužnijih za prolazak Totenhema, a Modri su se još na zimu pripremili za rokadu na golu. Poznato je da se na Maksimiru radi planski i da se smisleno vuku potezi. Svesni su bili na Maksimiru da će brojni evropski klubovi zagristi za Dominika Livakovića i da je ovo leto prava prilika da se dobro zaradi, pa je iz Rijeke doveden Ivan Nevistić za 3.000.000 evra i ostavljen na pozajmici. Nevistiću će se na leto otvoriti mesto Livakovićevim odlaskom, a Modri će popuniti kasu i imati dovoljno sredstava za nadogradnju tima.


tagovi

Dominik LivakovićDinamo ZagrebLilletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara