Komentari na vest

Dinizismo: Čisto prkošenje Gvardiolinoj disciplini, brazilski haos i lepota fudbala

X

Xncnc

pre 6 meseci

Tika taka je mozda efikasno oruzje za Barselonu i Spaniju svojevremeno, sada M.Siti ali je ono sto odvraca ljude od fudbala. Ne moze da bude zanimljivo, nikako, kada jedan tim ima toliku dominaciju u posedu a drugi je prinudjen maltene konstantno da se brani. To nije onaj fudbal koji svaki neutralni ljubitelj zeli da gleda. Zato postovanje za ovog coveka i njegove metode. Sta god da pokusava, bolje je od onog gusenja fudbala, igre, nadmetanja, gusenja bilo kakve neizvesnosti koju forsira celafuto katalonski. Primer vrhunske organizovane igre su Bajern pod Hajnkesom, Dortmund pod Klopom, donekle i Ajaks pre 5 sezona. Tika taka je nesto najogavnije sto se pojavilo u fudbalu.

bez_EU4ije

pre 6 meseci

Zbog tika-take sam prestao pratiti španski fudbal. Guardiola, Barcelona i Španija su pokazali da može biti efikasna, ali je predosadna za gledanje.
A

Aleksejko

pre 6 meseci

Ajde bre sad on kao to izmislio, to smo izmislili mi Srbi,naša reprezentacija igra tako vec 30 godina. To nešto Antić i Muslin pokušali da pokvare pa nista,to je naš izum samo su ovi uigrani bolje. Kad bi nama dali jedno tri meseca da se uigramo i da namaknemo kondiciju to bi bio nevidjeni haos, garantujem da bi bili evropski prvaci.
s

srka

pre 6 meseci

Nije Gvardiola bez razloga pokupio tu titulu vrhunskog trenera. Od Barse, sa kojom je napravio tim, koji uživa u fudbalskoj igri, do Sitija, koji je mašinerija i melje sve redom, to vam je Pep. Samo je Marćelo Lipi, iz vremena najboljeg Juventusa, koji je devedesetih godina, bio slika i prilika svega onoga što u fudbalu valja, Gvardiola je napravio nešto što je fudbalski slično. Dakle, za mene je Lipi, još uvek fudbalski neprevadjena ličnost. Doduše, njega se ne sećam kao igrača, dok Gvardiolu dobro pamtim. Tih, devedesetih godina, nije postojao inteligentniji zadnji vezni igrač. Jugović je bio klasa u to doba, Katanec i Jokanović, pa Didije Dešan, ali takvu inteligenciju osim Pepa, nije imao niko. Nažalost mnogih, uspeo je to da prenese na trenerski zanat i svaka mu čast na tome.
k

karioka

pre 6 meseci

dinizismo je vrh. svaka cast dinizu, radi odlican posao. ipak, pojesce ih siti. ako uopste dobiju boku
G

Gosty

pre 6 meseci

Brazil pod Dinizom neku noc protiv Urugvaja, nije imao šut u okvir gola za 90+5 minuta. To im se vjerovatno nikada u historiji reprezentacije nije desilo.
N

Nemanja1988

pre 6 meseci

Sta lupas, pa on nije selektor Brazila. Ovi sto su ti dali pluseve su jos gori.. Koliko ne pratite fudbal. Strasno..
G

Gosty

pre 6 meseci

Nemanja1988 Deder provjeri ko je vodio Brazil na toj utakmici.
N

Nemanja1988

pre 6 meseci

Hahahhaha... Znaci za jedan trening i jednu utakmicu je covek trebao da uspostavi svoj sistem i presalta sve. Druze pocni da gledas bocanje..
N

Nemanja1988

pre 6 meseci

Vodi ih vec 10 mjeseci, od kako je Tite otisao sa klupe. Pozdrav.
T

Trololo

pre 6 meseci

E to je fudbal!
P

Partymaker

pre 6 meseci

Kao nekada na poljani, bez jasnih pozicija, svi se brane, svi napadaju... Sviđa mi se
F

Fabri

pre 6 meseci

Ukusi su različiti ali najlepsi fudbal po mom ukusu je igrao Bajern 2013 i Ajax 2018, direktan i ofanzivan fudbal, na 3:0 se igra i dalje kao da je nula... Gvardiola kao i Barselona su mi cesto u nekim mecevima ne gledljivi za oko posmatraca
p

precenjen

pre 6 meseci

taj ajaks do bola, jeste bio dobar al to je vec pripada ovom dobu od kad je fudbal propao kao igrac...vazda lepse igrao i bio jaci od njih onaj dortmund iz 2013. godine pa cak i monako 2017