Vesli Fofana (©Reuters)
Vesli Fofana (©Reuters)

Dobija li fudbal prvog defanzivca od 100.000.000 evra?

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.08.22. | 01:20

Brendan Rodžers uspeo da "navuče" Mančester Junajted, hoće li i Čelsi?

Kada je pre nešto više od tri godine odlučio da razbije kasu i isplati Lesteru 87.000.000 evra za Harija Megvajera malo kome je bilo jasno zašto je Mančester junajted išao glavom kroz zid, osim zbog činjenice da se radi o domaćem igraču koji se tradicionalno preplaćuju...

Brendan Rodžers tada je lukavo "navukao" tadašnjeg prvog operativca Junajteda Eda Vudvorda da plati sumu ranga novog fudbalskog svetskog rekorda za jednog defanzivca i malo kome na King Pauer stadionu je Megvajer zaista nedostajao, pogotovo jer je doneo upliv novca koji je omogućio mirniji život pred korona krizu.

Izabrane vesti

Tri godine kasnije, istorija se delimično ponavlja. Brendan Rodžers uporno tvrdi pazar i odbija Čelsi za Veslija Fofanu pod izgovorom da nije za prodaju, iako je svima u i oko kluba jasno da bi mladog štopera pustio u slučaju da stigne ponuda koja se ne odbija. Rodžers je istu postavio na rang od oko 95.000.000 evra! Kako posluje od dolaska američkih vlasnika, niko ne može da garantuje da se Čelsi neće upustiti u još jedan suludi posao i preplatiti igrača, kao što je to učinjeno sa Markom Kukureljom pre neki dan kada je izdvojeno 73.000.000 evra!

Nedelja, 17.30: (2,40) Čelsi (3,35) Totenhem (3,20)

Tada je Čelsi postavio novi svetski rekord po količini novca izdvojenoj za jednog levog beka, a da li je sada na putu da isto uradi za jednog štopera i defanzivca generalno? Na Ostrvu se spekuliše da je Fofana štoper po ukusu Tomasa Tuhela i na konto njegove mladosti se zaboravlja da je propustio gotovo celu prošlu sezonu zbog loma potkolenične kosti. A, pošto je novi vlasnik Plavaca Tod Boli ujedno i generalni direktor, odnosno neko ko se bavi pregovorima i poslovanjem na tržištu, postoji realna mogućnost da Fofana postane apsolutni fudbalski rekorder kada su u pitanju igrači iz poslednje linije!

Rodžers i dalje misli da prodaja Francuza u ovom trenutku ne bi bila dobra, jer ostaje upitno može li klub u kratkom vremenskom roku da pronađe adekvatnu zamenu?

"Moraćete sa upravom (o prodaji Fofane), jer je njihova konačna odluka. Ako pričamo o sadašnjem momentu, kasno je da se traže zamene, a što više dani prolaze, biće još teže. U ovom trenutku imam igrački kadar sa kojim radim i spremam se za naredne utakmice", rekao je Rodžers.

Fofana se smatra generacijskim talentom i neko je ko ima potencijal da izraste u štopera svetske klase. Čelsiju je potrebna sveža krv posle odlazaka Antonija Ridigera u Real Madrid i Andreasa Kristensena u Barselonu, pošto je od zamena doveden samo Kalidu Kulibali za 40.000.000 evra.

Čelsi bi do kraja prelaznog roka mogao da pomeri sve granice po pitanju uloženog novca u jedan prelazni rok, pošto je u planu da se do 31. avgusta završe transferi Veslija Fofane, Frenkija De Jonga za koga navodno već postoji dogovor sa Barselonom za obeštećenje veće od 80.000.000 evra, te Pjera Emerika Obamejana sa iste adrese.

Klub sa Stamford Bridža je dosad potrošio 187.000.000 evra na kupovine Marka Kukurelje, Rahima Sterlinga, Kalidua Kulibalija, Kernija Čukvuemeke i američkog golmana Gabrijela Slonine.


tagovi

Vesli FofanaČelsiLester SitiLetnji prelazni rok 2022Brendan Rodžers

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara